Програмният директор на Джаз ФМ Светослав Николов получи почетния знак на 144 СУ „Народни будители“

Програмният директор на Джаз ФМ Светослав Николов получи почетния знак на 144 СУ „Народни будители“

Програмният директор на Джаз ФМ и водещ по bTV Radio Светослав Николов получи почетния знак „Народен будител“ за 2019 г. от столичното 144 СУ „Народни будители“. „Той забеляза това, което правим, и го разказва на слушателите, като споделя с всички нашите идеи и постиженията в работата ни.“ – отбеляза на церемонията директорът на училището Величка Николова.

144 СУ „Народни будители“ е единственото в страната със специализирани паралелки по изобразително изкуство, музика и хореография. „Всеки път в класните стаи тук виждам присъствието на културата в образованието, което създава атмосфера на приятелство със съучениците и партньорство с учителите, сплотява, дава импулс за развитие и поле на изразяване, възпитава достойнство и стимулира себеизразяването. И тъй като това е моделът на добрия живот в обществото, всеки път, когато разказвам за постиженията тук, споделям мечтата си за начина, по който всички можем да живеем добре заедно.“ – благодари за отличието Светослав Николов.

bTV Radio: С името на Панчо Владигеров новият випуск на 144 СУ „Народни будители“ продължава да развива изкуствата

В 144 СУ „Народни будители“ всеки ден има специални занимания по профила на паралелките, а децата се изявяват солово и участват в редица формации – хорове и състави за народни танци. От тази година училището разполага с интерактивен кабинет, както и с класна стая за занимания на открито.

„Един от акцентите в работата ми през изминалата учебна година бе възможността да срещнем всички второкласници в училището с композитора Красимир Милетков, чието творчество те изучават в часовете по музика. Това бе час по радост и вдъхновение!“ – добави пред bTV Radio Светослав Николов. Децата изпяха с автора „Ден на будителите“, както и едни от най-обичаните детски песнички – „Жаба Жабурана“ (първоначално изпълнена от Поли Генова, хор „Пим-пам“ и група „Акага“) и „Нео от Борнео“. Идеята за срещата дойде от работата ни с Красимир Милетков по проекта „Джаз истории“ за описване на историята на българския джаз чрез разказите на неговите създатели.

Красимир Милетков в „Джаз истории“: от джаз за децата до песни и пиеси за Васил Петров, Теодосий Спасов и Бигбенда на БНР

На срещата си с учениците той обясни как възникват и се реализират музикалните идеи, какви са характерните черти на джаз музиката, какво прави една мелодия незабравима.

Почетният знак „Народен будител“ бе присъден на Светослав Николов от ръководството и педагогическият състав на 144 СУ „Народни будители“. За осма година то отличи на церемония труда на преподавателите и помощта на хората, съпричастни към каузата на училището да образова и възпитава чрез култура.

Снимки в текста на публикацията: S2 Photography