Програмният директор на Джаз ФМ Светослав Николов бе избран в Съвета на настоятелите на Националната художествена академия

Програмният директор на Джаз ФМ Светослав Николов бе избран в Съвета на настоятелите на Националната художествена академия

Академичният съвет на Националната художествена академия утвърди направената от ректора проф. Георги Янков номинация на програмния директор и водещ на Джаз ФМ Светослав Николов за член на Съвета на настоятелите. В съвещателната структура са още конституционният съдия Константин Пенчев, столичният заместник-кмет по образованието и културата доц. д-р Тодор Чобанов и др.

С интервюта и репортажи в ефир и онлайн, както и с галерии на сайта, Джаз ФМ традиционно прави слушателите си съпричастни към активния образователен процес в Националната художествена академия, както и към културното съдържание, което учебното заведение създава. Преподаватели и студенти са чести гости в ефира, за да добавят образа към въздействието на звука. Насърчаваме слушателите ни към изява, предразполагаме ги към изразяване. По възможно най-прекия начин чрез звук, слово и образ показваме как всеки е творец в живот, който би могъл да е изпълнен с изящество, любов и красота.

Запознаваме аудиторията си с труда и постиженията на преподаватели и студенти в НХА, като също така свързваме младите творци с бизнеса и с институции, където те биха могли да намерят своята реализация в полза на общността чрез благотворното въздействие на изкуството. Друга основна посока на действие е да свързваме културата с образованието. Тези процеси развиват публичната среда и ценностно сплотяват общността, към което се стремим във всеки аспект на своята дейност. Сега още по-активно, в по-широка мрежа и с обединени усилия ще продължим да инициираме събития и да създаваме култура, с което да одухотворяваме средата и да въвличаме гражданите в подобряването й.

На снимката: Съветът на настоятелите с ректорското ръководство на Националната художествена академия при учредяването на структурата.