ПроЛетен базар на книгата пред НДК от 23 до 28 юни

ПроЛетен базар на книгата пред НДК от 23 до 28 юни

В парка пред НДК, както успешно се проведе през 2018 г. заради европредседателството ни, ще се състои и тази година Пролетният базар на книгата. Причината сега е пандемията и осигуряването на безопасността на клиенти и търговци. Поради ограниченията се наложи изместване на събитието във времето, затова и организаторите от Асоциация „Българска книга“ го обявяват като ПроЛетен базар.

Той ще се проведе между 23 и 28 юни. Откриването е на 23 юни от 17 ч. Над 110 книготърговци и издатели ще предложат на вниманието ни своите книги в 23 шатри на площ от повече от 1000 кв. м. Участниците ще посрещнат посетителите със специални предложения. Организаторите изрично посочват, че събитието ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. От вторник до събота изложението ще работи от 10 до 20 ч., а в неделя – от 10 до 19 ч.

Пролетният базар на книгата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. Джаз ФМ е медиен партньор.

  • Интервюто на Светослав Николов с председателя на Асоциация „Българска книга“ Велизара Добрева можете да чуете чрез бутона „Аудио“.