Принс издава не един, а два нови студийни албума. Проектите Art Official Age и Plectrumelectrum излизат на 30 септември

Принс издава не един, а два нови студийни албума. Проектите Art Official Age и Plectrumelectrum излизат на 30 септември

Музикалната икона Принс обяви, че ще издаде не един, а два чисто нови студийни албума, които влизат в каталога на музикалната компания Warner Bros. Records. Проектите Art Official Age и Plectrumelectrum ще бъдат на американския пазар от 30 септември. Art Official Age е солов албум, а Plectrumelectrum е записан с групата на Принс - 3RDEYEGIRL. Издаването на албумите, които ще се продават поотделно, ще бъде отбелязано от редица специални събития по света.

Настоящата година е една от най-вълнуващите за Принс. Заедно с 3RDEYEGIRL той впечатли британската и европейската публика по време на шеметното си турне Hit & Run, спечелило му някои от най-значимите рецензии в кариерата му досега. През април стартира NPG Music Publishing, с което богатият каталог на изпълнителя стана с независимо управление за пръв път от 20 години насам. Допълнително Принс бе хедлайнър на Essence Festival в Ню Орлиънс на 4 юли и се появи в телевизионния сериал New Girl.

Новите албуми бележат завръщането на Принс към Warner Bros. Records - първият лейбъл на изпълнителя. "Принс е един от малкото артисти визионери, които наистина промениха и преформулираха модерната музика и култура." - казва Камерън Странг от Warner Bros. Records. "За последните 35 години той никога не спря да се развива, да предизвиква себе си, да преоткрива собственото си звучене и да разширява границите. Напълно в стила на Принс той ни дава не един, а два забележителни албума, открояващи невероятната дълбочина на таланта му. Всички от WBR сме изключително горди да работим с Принс, за да предоставим тази брилянтна нова музика на легионите от негови фенове по света и е излишно да казвам, че сме развълнувани да си партнираме с него отново."

С издаването на два албума в един и същи ден меломаните ще имат възможност да уловят многобройни аспекти от музикалния талант на Принс, който с Art Official Age и Plectrumelectrum предлага две различни изживявания на своите слушатели.

Art Official Age е класически за Принс албум - продуциран, аранжиран, композиран и изпълнен от Принс и Джошуа Уелтън. Звученето на албума комбинира соул, R&B и фънк. Мелодиите са непосредствени и изтънчени, вокалите на Принс са наситени и плътни, разгръщащи максимално гласовия диапазон на музиканта, а текстовете са откровено съблазнителни.

Plectrumelectrum е запис на групата 3RDEYEGIRL, състояща се от Принс, Дона Грантис (китара), Хана Форд Уелтън (барабани) и Ида Нийлсен (бас). Записан на живо и в студио, проектът е наелектризираща фънк-рок творба. Много от песните в Plectrumelectrum са изпълнения на живо от турнето Hit & Run, състояло се в Обединеното кралство по-рано тази година. Невероятните концерти накараха The Guardian да заяви: "Това са изпълнения на една от най-великите фънк-рок банди някога." Формацията бе засипана с 5-звездни рецензии от всички водещи медии. Скоро ще бъдат обявени нови дати на концерти.

Албумите Art Official Age и Plectrumelectrum на Принс ще бъдат на музикалния пазар от "Орфей мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.