„Принцеса на джаза”: Весела Нейнски пее с Биг бенд – Благоевград в програма с модно ревю и танци

„Принцеса на джаза”: Весела Нейнски пее с Биг бенд – Благоевград в програма с модно ревю и танци

Джаз рецитал с биг бенд, съчетан с дефиле на вечерни рокли и изпълненията на танцова двойка – Весела Нейнски подготвя голямо събитие за музикалната ни сцена на 9 април в Rainbow Plaza. „Представям си го като нещо красиво.” – каза тя при гостуването си в студиото на Джаз ФМ днес.

Весела Нейнски ще пее с Биг бенд – Благоевград с ръководител Борис Янев. Тя за първи път работи с тези музиканти, като се обръща към тях по препоръка на организатора на Джаз фестивала в Банско д-р Емил Илиев и на Васил Петров, който многократно е бил техен солист. „Те са на едно изключително професионално ниво и изпитвам силно удовлетворение да работя с тях.” – каза Весела Нейнски.

Част от програмата „Принцеса на джаза” ще бъде посветена на вековния юбилей от рождението на Франк Синатра, като ще чуем емблематични за репертоара му песни. Весела Нейнски ще представи The Girl from Ipanema, творби на Гершуин, Over the Rainbow, Besame Mucho... За нея много специално ще бъде изпълнението на Misty – първата песен, която я запалила да пее джаз, когато преди години я чула в изпълнението на Сара Вон. „Тя изключително много ме трогна и докосна душата ми.” – сподели Весела Нейнски в студиото на Джаз ФМ днес.

По време на концерта известни лица ще дефилират с роклите на младите дизайнерки Соня Атанасова и Силвана Димитрова, а Владислав Яначков и неговата партньорка ще танцуват фокстрот и танга. „Имам амбициите да бъде нещо по-ексклузивно. Остава и публиката да дойде в залата и да бъде щастлива от нашия контакт.” – определя своята визия за предстоящото събитие Весела Нейнски.

Публиката е поканена половин час преди концерта – в 19:30 ч., на специален коктейл, а джаз рециталът ще е от 20 ч. Дрескодът е стилно облекло, „за да напомним, че срещата с музиката е празничен повод”, както е убедена Весела Нейнски. С това събитие тя ще се завърне към паметен за кариерата й момент, когато на същата дата, но през 2002 г., изнася първия си джаз рецитал в България – с Биг бенда на БНР, ръководен от Янко Миладинов, в залата на Народния театър „Иван Вазов”.

  • Билети за „Принцеса на джаза” на Весела Нейнски се продават онлайн на Ticketsbg.com и в мрежата на Eventim.