При Димитър Льолев един албум отваря врата на следващия. Слушаме заглавната пиеса и скоро очакваме целия Some Story

При Димитър Льолев един албум отваря врата на следващия. Слушаме заглавната пиеса и скоро очакваме целия Some Story

Първата пиеса от предстоящия албум на Димитър Льолев казва всичко за неговото възникване – музиката идва импулсивно и е изсвирена с огромно желание. Пиесата Some Story обявява предстоящия проект на саксофониста, който до дни ще бъде готов.

Предходният албум на Димитър Льолев Eastern Shadows излезе през ноември 2017 г. И след това… „Винаги след завършване на един албум се прибирам при семейството си в Смолян. Там ме обзема спокойствие и музикалните идеи започват сами да напират отвътре. Нямам обяснение как се получава това. Представих си хората, с които ще реализирам албума. И в съчетание с натрупания опит, седнах, и творчеството тръгна.“ – разказа Димитър Льолев в интервю по Джаз ФМ.

В записите за Some Story участват Михаил Йосифов – тромпет, Александър Логозаров – китара, Дейвид Бъркман – пиано, Борис Таслев – контрабас, Борислав Петров – барабани. В посветената на съпругата на Митко балада „Песен за Гери“ свири тромбонистът Вили Стоянов. Общо осем пиеси включва албумът, смесен в студиото на Константин Кацарски, като в момента завършва мастерирането му.

Заглавието отпраща към идеята за музиканта като проводник на изкуството. „Специално тази мелодия не ми приличаше на моя специфична музика. Просто може би с този албум исках да разкажа някаква друга история.“ – сподели Димитър Льолев.

Some Story е с усещането за музика, която остава, дори когато отзвучи. „Много ясно и силно ми звучаха мелодиите и не ми беше трудно да ги напиша. Предполагам, че щом е напирало толкова отвътре тези мелодии да бъдат написани и реализирани, може би това е причината.“ – предлага обяснението си авторът.

  • Интервюто с Димитър Льолев можете да чуете чрез бутона „Аудио“.