През Месеца на любовта – специални цени на билетите за концерта на Иви Мендес

През Месеца на любовта – специални цени на билетите за концерта на Иви Мендес

10 лв. отстъпка през февруари от цената на билета за концерта на Иви Мендес обявиха организаторите на събитието 5PT. Наричана Бразилската Шаде, звездата ще дойде за първи път в София на 30 март. Тогава в Зала 1 на НДК тя ще представи чисто новия си албум, както и най-любимите на публиката нежни свои песни. Джаз ФМ е медиен партньор.

Посрещаме пролетта с кадифения глас на бразилската певица Иви Мендес

Иви Мендес идва у нас с група от 10 музиканти. За своето изкуство казва: „Пея, защото това е моята съдба и дарба отвъд всякакви амбиции и очаквания по отношение на кариерата ми. Развивам идеите си според собственото си усещане за точния момент и по моя семпъл начин.“ Определя се като отдадена на хората, които се свързват с нея, търсят утеха или се вдъхновяват оп песните й. Любовта на публиката може да се обясни с думите на бразилската певица: „Превръщам всеки свой опит в позитивно преживяване, прегръщайки едновременно болката и радостта. Надявам се, че чрез превръщането на случващото се и добро, и лошо около нас в музика и изпълнения на живо, помагам на хората да се наслаждават повече на живота“.

На въпрос как приема определението „Бразилската Шаде“ и сравненията с други популярни изпълнители като Бьорк и Нора Джоунс, тя споделя: „Уверенa съм, че имам уникален глас, който всеки може да разпознае, както и че всичко, до което се докосна, се превръща в мой стил. Често съм сравнявана с „Шаде“, Бьорк, Бебел Жилберто и Нора Джоунс. Разбира се, приемам го като комплимент, че свързват творчеството ми с тяхната музика, на която се възхищавам. Наричат ме „Бразилската Шаде“ и определено имаме сходни вкусове с нея, но сме различни личности с много различни и индивидуални гласове. Шаде има огромен принос върху кариера ми, защото влиянието на една от песните ѝ – Smooth Operator, ме доведе до там, че да предизвикам съдбата и да се случи така, че да работя с нейния продуцент Робин Милър. Знаех, че той ще разбере гласа ми и моята музика и взаимно ще се вдъхновим – така и стана.“

Иви Мендес описва музиката си като „секси, мелодична, емоционална, носеща релаксиращо настроение и много страст и любов“. „Обичам записите на албум – атмосферата в студиото е просто наелектризираща, но обичам и представянето им на живо. Искрено се наслаждавам на песните си, когато ги изпълнявам на концерти, защото тогава те оживяват и аз обожавам това. Когато пея, придавам одухотворен, съвременен и само мой си вид на всички песни.“

Нейното разбиране за космополитността на музиката се съдържа в думите: „Моята музика не принадлежи на конкретно място или за определена аудитория, така че аз съм свободна да изследвам много идеи, без никакви възражения. Намерението ми е да създавам различни музикални проекти, така че да имам възможността да изследвам сложността на стила си. Вярвам, че до момента съм показала само една малка част от мен самата, а има още толкова много, което тепърва предстои да излезе на бял свят. Надявам се, че с моите почитатели ще израстваме, споделяйки заедно преживяванията от живота и любовта, чрез тази невероятна енергия и начин на изразяване, които наричаме музика“.

Билети от 30 до 70 лв. за концерта на Иви Мендес на 30 март от 20 ч. в Зала 1 на НДК могат да бъдат закупени в партньорската мрежа на Eventim и онлайн тук.