Предстоят звездни концерти по случай 75-ия рожден ден на Джони Мичъл

Предстоят звездни концерти по случай 75-ия рожден ден на Джони Мичъл

По случай 75-ия рожден ден на Джони Мичъл Музикалният център (The Music Center) в Лос Анджелис организира две поредни вечери в нейна чест. Концертите ще се проведат на 6 и 7 ноември, като вторият от тях съвпада с рождената дата на Джони. Събитието, наречено JONI 75: A Birthday Celebration Live at the Dorothy Chandler Pavilion, ще събере на едно място звезди като Нора Джоунс, Шака Кан, Даяна Крол, Крис Кристофърсън, „Лос лобос“, Греъм Неш, Сийл, Руфъс Уайнрайт и др. Участниците в празничните концерти ще изпълняват песни от различни етапи от кариерата на Джони Мичъл и ще предложат разходка из нейното забележително творчество, включващо 19 студийни албума. Ролята на музикални директори и аранжори си поделят барабанистът Браян Блейд, който участва в три от проектите на Джони и през годините активно е свирил на турнета с нея, и известният пианист, композитор и продуцент Джон Кауърд. На сцената към тях ще се присъединят: Кристофър Томас (бас), Грег Лийз (pedal steel guitar), Марвин Сюъл (китара), Джеф Хейнс (перкусии), Амброуз Акинмусире (тромпет) и Боб Шепърд (дървени духови инструменти).

Музикалният център в Лос Анджелис е сред най-големите и престижни институции за сценични изкуства в САЩ, а Dorothy Chandler Pavilion е една от залите в него. Джони е изнасяла концерти на тази сцена през 1972 и 1974 г. Сега музиката на Мичъл се завръща там, като този път тя ще бъде представена от артисти, дълбоко повлияни от нея.

В следващите седмици и месеци трибюти за Джони Мичъл ще се проведат на различни места в САЩ, Канада и Великобритания. Подробности за събитията може да прочетете на jonimitchell.com.