Преди старта на учебната година: Купи една книга от вълнуващия литературен уикенд на „Алея на книгата” в София, дари я на своето училище!

Преди старта на учебната година: Купи една книга от вълнуващия литературен уикенд на „Алея на книгата” в София, дари я на своето училище!

Осмото издание на най-мащабната „Алея на книгата” в София е към своя край, а от старта на новата учебна година ни делят броени дни. Годината е по-различна, по-различен ще е и първият учебен ден - зависи от всички нас да го превърнем в специален и по-запомнящ се. Асоциация „Българска книга” призовава децата и техните родители да купят нова книга, която да дарят на своето училище. Идеалното място за това е закриващият уикенд (11, 12 и 13 септември) на столичната „Алея на книгата”, която тази година е дълга цял километър.

Близо 100 издатели и книготърговци очакват посетителите с разнообразни книжни изкушения и вълнуващи литературни срещи всеки ден в рамките на Културната програма на Литературния кът на изложението. Сред събитията са срещи с автограф с авторите Александра Георгиева, Бойка Асиова, Виктор Самуилов, Владо Даверов, Гергана Лаптева, Георги Господинов, Десислава Йорданова, Димитър Петров - Регин, Димитър Тонин, Добри Божилов, Жени Костадинова, Патрик Георгиев, Юлия Дивизиева и представянията на книгите „Братовчедката на Зорбас” от Рене Карабаш, „Имитация на кошмар” от Ана Бландиана, „Опитът на един глупак” от Норбеков, „Кодът на Бабуши”, „Писмо в небето”, „Лавър” от Евгений Водолазкин, „Граждани на Космоса”, „Изкуство по време на пандемия”.

Работното време на Алеята е всеки ден от 10:00 до 20:00 часа и до 19:00 в закриващия неделен ден (13 септември). Достъпът до всички събития е свободен.

Кампанията „Купи една книга. Дари я на своето училище“ ще допринесе за обогатяване на училищните библиотеки с нови заглавия, а също така и за създаване на класни библиотеки, което е в унисон с политиката на Министерството за подобряване на образователната и библиотечна среда в училищата.