Посрещаме пролетта с кадифения глас на бразилската певица Иви Мендес

Посрещаме пролетта с кадифения глас на бразилската певица Иви Мендес

Няколко дни след настъпването на пролетта в София посрещаме вокалистката Иви Мендес. Тя ще изнесе концерт на 30 март в Зала 1 на НДК. „Бразилската Шаде“, както често я наричат, идва по покана на 5PT заедно с 10-членна група, за да представи новия си албум Bossa Romantica и хитове от предишните си два проекта. В музиката си Ив Мендес преплита боса нова с влияния от модерния соул, смуут джаз и поп.

Мендес издава дебютния си едноименен албум през 2002 г. От него е версията на класиката на група Chicago - If You Leave Me Now. Още с първия си диск Ив привлича вниманието, а песните й намират място в различни компилации и звучат в телевизионни продукции и реклами. От началото на звукозаписната си кариера вокалистката си сътрудничи с известния продуцент Робин Милар, работил с имена като Sade, Everything But The Girl и Fine Young Cannibals. Вторият й албум Magnetism (2009 г.) затвърждава успеха й, превръщайки се в двойно платинен по продажби.

Новият проект на Иви Мендес Bossa Romantica беше издаден в края на 2016 г. Певицата го посвещава на Жоао Жилберто, на своя музикален аранжор Ърл Окин и на вече покойния Клаус Огерман. Според Мендес музиката в Bossa Romantica е за всички, които вярват в любовта, страстта и романтиката.


Версия на The Girl From Ipanema от новия албум на Ив Мендес Bossa Romantica

За своя музикален път Иви Мендес казва:

Пея, защото това е моята съдба и дарба отвъд всякакви амбиции и очаквания по отношение на кариерата ми, така че аз развивам идеите си според моето усещане за точния момент и по моя семпъл начин. Не бих позволила натиск върху кариерата ми да доведе до компромиси с музиката, избързвайки с неща, които трябва да станат по естествен път.

В този момент аз съм отдадена на това да правя музика, отдадена съм на хората, които се свързват с нея, търсят утеха или са вдъхновени от песните ми. Всяко шоу, което правя, е уникално преживяване и всяка песен, която съм написала или избрала да изпея, отразява момент, който съм преживяла и на който съм станала свидетел. Превръщам всичко това в позитивно преживяване, прегръщайки едновременно болката и радостта и се надявам, че по този начин някой се наслаждава повече на живота чрез моята музика или концертни изпълнения.

Билетите за концерта на Иви Мендес в София вече са в продажба на цени от 40 до 80 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim. Актуална информация за събитието ще откриете на официалната му фейсбук страница.