Посланик на китайската култура по света, „Хангжу филхармоничен оркестър“ гостува за първи път у нас

Посланик на китайската култура по света, „Хангжу филхармоничен оркестър“ гостува за първи път у нас

Един от най-обещаващите и вълнуващи симфонични оркестри в Китай ще зарадва българската публиката на 20 април от 19 ч. в зала „България“. Под палката на маестро Янг Янг почитателите на класическата музика ще се насладят на изпълнението на Концерт за цигулка и оркестър № 1 от Дмитрий Шостакович и „Симфонични танци“ от Сергей Рахманинов. Солист на концерта е носителят на многобройни отличия и награди от престижни международни конкурси – младият цигулар Нинг Фенг.

Филхармоничният оркестър „Хангжу“ е в основата на мащабна културно-образователна програма, която популяризира класическата музика в Китай и в същото време запознава световната общественост с музикалните таланти на държавата, като привлича към тази кауза изявени млади творци и от съседни страни.

Звездата на маестро Янг Янг изгрява в Гърция през 2006 г., където той печели първо място за изключителното си изпълнение в Международния конкурс за оркестрово дирижиране „Димитрис Митропулос“. От тогава той е желан гост-диригент на големите концертни сцени на Европа и Америка.

Пътят към славата на цигуларя Нинг Фенг тръгва от Кралската музикална академия в Лондон, където става първият студент, получил максимална оценка (100%) на заключителния си рецитал. После той неизменно е звездата в европейските концертни афиши.

  • Билетите за концерта са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, Ticketsbg.com и в мрежата на „Ивентим“. До 15 април билетите са с отстъпка от 50% от цената. Джаз ФМ е медиен партньор.