Пол Макартни записва следващия си проект с Лейди Гага

Пол Макартни записва следващия си проект с Лейди Гага

Две звезди на поп музиката – Пол Макартни и Лейди Гага, посветиха последните си албуми на джаз музиката, а сега се събират за първи съвместен проект.

След като навлезе на територията на джаз-поп музиката с партньорството си с Тони Бенет, звездата на съвременната поп сцена Лейди Гага отново гледа назад във времето, само че към по-близкото минало на популярната музика – тя се включва в нов проект на Пол Макартни, за който до момента не са известни подробности. През последните месеци Сър Пол е особено активен – преди часове той представи видеото към съвместното изпълнение на песента FourFiveSeconds с Кание Уест и Риана за техните предстоящи албуми, като също така записа беквокали към предишен хит на Кание Уест – Only One, за новото, коледно издание на песента. Тримата ще представят FourFiveSeconds за първи път на живо по време на връчването на наградите „Грами”. Повече за церемонията – по-късно днес в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации”, както и на сайта ни.

„Направихме много хубава звукозаписна сесия със сър Пол Макартни и приятели. Работим по един от многото му тайни проекти! Страхотни музиканти, силна енергия и доста смях.” – написа Лейди Гага в инстаграм, като публикува снимка, на която се виждат както брас музиканти, така и китариста на Pearl Jam Майк Маккрийди. С текста към друга снимка тя разказа предисторията: „Винаги си изкарваме добре с този така близък приятел. Никога няма да забравя как ми се обади миналата година с предложение да работим заедно, а аз му затворих телефона, защото помислих, че някой си прави шега.”

Последният албум на Пол Макартни Kisses on the Bottom (2012 г.) бе строго ориентиран към джаза. А Лейди Гага бе на второ място в класацията на „Билборд” за джаз изпълнителите на 2014 г., оглавена от Тони Бенет. Техният съвместен албум Cheek to Cheek бе под номер 1 в класацията за джаз албуми и е сега сред претендентите за наградата „Грами” за най-добър традиционен поп вокален албум в конкуренция с Nostalgia на Ани Ленъкс, на който певицата тези дни записа концертна версия, Night Songs на Бари Манилоу, Sending You A Little Christmas на Джони Матис и Partners на Барбра Страйсенд, с който певицата постави три рекорда в историята на звукозаписа.

Междувременно Лейди Гага ще се включи в новия албум на Джорджо Мородер. „Дадох й пет – шест песни в съвсем груб вид – само ударни, кийборд, бас. Ще остана изненадан – изобщо не знам какво записва тя. Ще свири ли на пианото? Или пък ще свиря аз?” – запита се Джорджо Мородер.