„Пояда“ с музика за албума на Ritmos Negros

„Пояда“ с музика за албума на Ritmos Negros

Музиката е взаимност, специално отношение и общуване. И точно това по много силен начин заявяват музикантите от Ritmos Negros, канейки почитателите си да се включим във финансирането на техния албум. „Музиката ни е основана на перуанската традиция и включва съвременни оригинални композиции, пълна е с цветове и ритми.“ – представят я те на фейсбук страницата на събитието за набиране на средства. И ни предлагат специално преживяване – концерт утре от 21 ч. в Jazz Bar на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ №27 срещу вход от 10 лв., а при платени 20 лв. влизаме в залата, но също така и предплащаме албума, който ще ни бъде доставен лично на посочен от нас адрес, а името на спомоществователя ще бъде изписано в кредитите на обложката.

Пълен с изненади, специални гости и всичко нужно за доброто изживяване ще бъде концертът, обещават музикантите от Ritmos Negros: Пиеро Епифания, Симеон Леонидов, Борис Таслев и Арнау Гарофе. А албумът, който ще бъде сътворен с помощта на публиката, ще съдържа авторски и много известни перуански песни. В концерта утре вечер като специални гости се включват Banda DelPadre, Алекс Линарес и Калин Жечев, а от Финландия идва Ееро Турка, който ще свири на хармоника и ще демонстрира уменията си в гърленото пеене.

Събитието ще изяви основна характеристика на музиката – да ни събира. „Ние сме пристратени към това усещане.“ – казва Симеон в студиото ни и обяснява, че „пояда“ е традиционен начин за набиране на средства в Перу. Пиеро добавя: „Това е старата версия на днешния „краудфандинг“. Той идва от нашата гастрономия. Преди 20 – 30 години хората, които са имали нужда от нещо, са правели голямо парти с храна и така са събирали пари. Храната, която ние ще предложим, е музиката“.

Началото е в 21 ч., финалът е обявен за 0 ч., но никой не е сигурен, че наистина това време ще стигне за всички празнуващи и даващи своя принос към създаването на албума. Вечерта ще отзвучи с музика, предложена от Simone Viti. Междувременно ще можем да участваме по още два начина във финансирането на албума на Ritmos Negros – срещу 100 лв. принос към начинанието двама от групата ще изнесат частен концерт в дома ви, а срещу 300 лв. се гответе да посрещнете цялата група!

  • Интервюто на Светослав Николов с Пиеро Епифания, Симеон Леонидов и Борис Таслев можете да чуете чрез бутона „Аудио“.