По повод 20-тата годишнина на Класик ФМ слушателите гласуват за 20-те най-велики класически произведения

По повод 20-тата годишнина на Класик ФМ слушателите гласуват за 20-те най-велики класически произведения

Единственото радио за класическа музика в България отбелязва 20-та си годишнина и представя на слушателите Класик ФМ Toп 20 – специална класация, събрала на едно място най-великите класически хитове. Подредбата на произведенията ще бъде определена единствено от гласовете на слушателите на официалната интернет страница на радиото www.classicfm.bg.

Всеки ден Класик ФМ ще раздава различни дневни награди на участниците в класацията – 20 избрани книги, 20 шоколадови награди, 20 покани за концерта на Ричард Клайдерман по повод годишнината на Класик ФМ, покани за кино. На 19 декември, когато радиото празнува рожден си ден - 20 слушатели, гласували в класацията, ще спечелят награди за истински ценители – дискове с класическа музика от специално подбрана за слушателите на Класик ФМ селекция, измежду които са записи на Пласидо Доминго, Андреа Бочели, Лучано Павароти и др. В празничната програма ще прозвучат и великите класически произведения, подредени от слушателите.

Класацията Класик ФМ Toп 20 е част от активностите, с които радиото празнува годишнината си. Вече 20 години Класик ФМ радио е организатор, съорганизатор и партньор на най-мащабните концерти, фестивали и събития за класическа музика и се е наложило като своеобразна институция за класическа музика в България.

Класик ФМ Toп 20 можете да следите тук.