„Пловдив джаз фест“ пусна комбинирани билети за петте музикални вечери

„Пловдив джаз фест“ пусна комбинирани билети за петте музикални вечери

Ограничено количество билети, даващи достъп до всички събития на основната сцена на „Пловдив джаз фест“, се предлагат от днес на специалната цена от 99 лв. От щаба на фестивала правят този реверанс към публиката в отговор на множество запитвания на почитателите на джаз музиката. Пропуските позволяват на закупилите ги да присъстват на всичките основни концерти, които ще се проведат в залата на Дома на културата „Борис Христов“ от 2 до 6 ноември. Комбинираните билети вече са в продажба в мрежата на Eventim и на касите на фестивала в Пловдив, откъдето могат да бъдат закупени и индивидуални билети за отделните събития.

Лична, споделена с радост и вълнение – музиката на „Пловдив джаз фест“

До началото на „Пловдив джаз фест“ остават броени дни. От 2 до 6 ноември ни очаква седмица, посветена на джаза във всичките му форми. Кърт Елинг, Виктория Толстой с Якоб Карлсон и Розалия де Соуза са чуждестранните гости на фестивала. На основната си сцена събитието ни среща и с цвета на българския джаз – от инструменталната вечер на 3 ноември с JP3 и „Октет Пловдив“, която ще бъде открита от хор „Детска китка“, до концерта „Четири дами пеят джаз“ на Белослава, Хилда Казасян, Андрония Попова – Рони и Мирослава Кацарова ден по-късно. Гиговете на Southwick, триото Pavel, SkilleR & Logozarov и Brazil Acoustic ще са на допълнителните сцени в клубовете Beebop Café и „Петното“. В ефира на Джаз ФМ вече ви срещнахме с Виктория Толстой, а в понеделник очаквайте разговор с Розалия де Соуза.

Шведската певица Виктория Толстой пред Джаз ФМ: „Вярвам, че музиката лекува. Стига само да й позволим да достигне до нас.“

Сред съпътстващите събития са изложбата „Джаз формат“, срещата с писатели „Думи върху звуци“ и публичната лекция и майсторския клас на германската специалистка по работа с гласа Анете Гьорес. Входът за тях, с изключение на майсторския клас, е свободен.

Единствено радио за джаз в България, Джаз ФМ ще разположим мобилно студио в зоната на фестивала и от вторник до петък включително ще излъчваме специална програма от там от 9 до 11 ч.

Организатори на „Пловдив джаз фест“ са Община Пловдив и „Блу Ем“ на Мирослава Кацарова, която е автор на програмата.

На снимката: Мира, Белослава, Рони и Хилда в „Четири дами пеят джаз“