Пилоти и механици на „Луфтханза”, Белослава и бендът на Живко Петров с концерт в самолетен хангар на летище София

Пилоти и механици на „Луфтханза”, Белослава и бендът на Живко Петров с концерт в самолетен хангар на летище София

Пилоти, които са виртуози на цигулката, механици, които свирят на фагот, Белослава и бендът на Живко Петров ще превърнат в концертна зала самолетните хангари на Lufthansa Technik на летище София на 29 юни. „Музика в небето” ще представи за първи път в България симфоничния оркестър Lufthansa Orchester, съставен от служители на компанията от цял свят. Събитието е с начален час 11, а билетите дават достъп и до коктейл след концерта.

През октомври 2010 г. Lufthansa отправя покана към всички свои служители за записване в собствения оркестър на компанията. Първите прослушвания са през януари 2011 г., а дебютът на Lufthansa Orchester е през май 2011 г. по време на благотворителен концерт на HelpAlliance във Франкфурт. Концертът е последван от множество други изяви в Германия, както и в чужбина. От създаването си до сега, оркестърът изнася всяка година традиционен пролетен и есенен концерт, които са напълно разпродадени. Lufthansa Orchester е акцентът в празненствата по повод честването на 10-годишния юбилей на Терминал 2 на летището в Мюнхен.

Артистичен директор на оркестъра е Андреа Хойер, координатор услуги в авиокомпанията във Франкфурт. Тя е завършила Кралската музикална академия и висше музикално училище в Мюнхен, като е имала концертни изяви с Андреа Бочели и Дейвид Гарет. Ръководител на оркестъра е Олаф Милман – одитор в Lufthansa Group, дипломиран физик, с участие в множество концерти с Младежкия симфоничен оркестър на Хамбург.

В събитието в България ще се включат над 40 музиканти от Lufthansa Orchester. Съставът ще представи една творба със специалното участие на Белослава. Певицата ще изнесе концерт заедно с бенда на маестро Живко Петков.

Билетите за „Музика в небето” са на цена от 35 лв. с включен коктейл след концерта, и могат да бъдат намерени в ticketsbg.com и на касата на „Кантус Фирмус” в зала „България”.

Концертът се осъществява със съдействието на Lufthansa, Audi, ЦКБ, Bulgaria Air, Hilton и с медийната подкрепа на Cantus Firmus, Джаз ФМ, Класик ФМ и Dnevnik.bg.