Песни – вдъхновения за Даяна Крол, и нова композиция на Пол Маккартни в предстоящия й студиен албум Wallflower

Песни – вдъхновения за Даяна Крол, и нова композиция на Пол Маккартни в предстоящия й студиен албум Wallflower

С популярни класики, сред които песни на „Ийгълс”, Елтън Джон и Боб Дилън – новият албум на петкратната носителка на „Грами” Даяна Крол Wallflower ще излезе на 13 октомври навсякъде по света, с изключение на Северна Америка, където ще се появи на 21 октомври. Създателят на хитове Дейвид Фостър, спечелил 16 златни грамофончета, е продуцент на този проект, който ще съдържа песни, вдъхновявали певицата и пианистка. Те са от края на 60-те години до наши дни, а сред тях – Desperado на „Ийгълс”, California Dreamin’ на The Mamas & the Papas, Sorry Seems to Be The Hardest Word на Елтън Джон, даващата заглавието на албума Wallflower на Боб Дилън, а от по-близкото минало е песента Don’t Dream It’s Over на Crowded House. Албумът ще съдържа една съвсем нова композиция – специално за проекта Пол Макартни пише If I Take You Home Tonight.

„Много ми беше приятно това ново усещане да съм в звукозаписното студио с превъзходните акомпанимент на пиано и оркестрации на Дейвид Фостър”, коментира Даяна Крол. Самият майстор на хитове добавя: „Даяна е отраснала, слушайки тези песни по радиото и на плочи. Този албум е специален заради начина, по който тя пресъздава всяка песен, по който влага сърцето и душата си във всяка сричка”.

Последния си албум Glad Rag Doll Даяна Крол представи през 2012 г. Вдъхновен от кабаретната естетика, той е продуциран от друг голям талант – Ти Боун Бърнет. Даяна Крол е джаз дамата с най-големи продажби на албуми за последните три десетилетия. В родината си – Канада, Даяна Крол печели осем награди „Джуно”, а в кариерата си има девет златни, три платинени и седем мултиплатинени албума.

В началото на октомври Даяна Крол ще изнесе поредица от концерти в Испания, а само две седмици след премиерата на Wallflower тръгва на турне в Съединените щати. През ноември и декември тя ще зарадва почитателите си в 26 американски града. Преди това Даяна Крол постави зрелищен финал на проекта си Glad Rag Doll, като представи последен концерт – на открито и при свободен вход, на джаз фестивала в Монреал на 26 юни. Това бе форумът, на който с три концерта през 2011 г., бе поставено началото на Glad Rag Doll.