Павел Терзийски с първи сингъл от предстоящия си албум

Павел Терзийски с първи сингъл от предстоящия си албум

През 2017 г. под псевдонима Pavel Clave Павел Терзийски издаде дебютния си албум Elements. До края на юни вокалистът обещава да бъде готов с втория си проект - The Little Tailor, а по-рано тази седмица представи първия сингъл от него. Това е песента One, която е вдъхновена от дъщеря му Йоанна. В интервю за Джаз ФМ радио Павел Терзийски споделя, че One е плод на работа, продължила дълго време: „Не исках да има избързване, а да се получи нещо, на което да се насладя и да го направя, както си го представям, че наистина трябва да звучи.“

Основният мотив от One е част от представлението „Дом за овце и сънища“ от Здрава Каменова, с режисьор Гергана Димитрова. За своята музика миналата година Павел Терзийски беше отличен с награда „Икар“. Песента е трябвало да претърпи някои метаморфози. В записа, който ще намери място в албума The Little Tailor, участва Рейчъл Фенън. Запознава ги Георги Линев от Kan Wakan. „Рейчъл е от Лос Анджелис, изключителен музикант, мултиинструменталист и вокалист. Имахме възможност да поработим за 1-2 часа в студиото, когато тя беше в България с Георги.“ – казва Павел Терзийски и коментира нейните беквокали така: „Тя оцвети парчето по един абсолютно уникален начин. И според мен голяма част от чара му е това нейно изключително деликатно, но много силно присъствие, което тя влага.“ По-долу може да гледате видеоклипа към One, а за обратната връзка, която получава от своята публика, Павел казва, че е „изключително топла“.

Въпреки че някои музиканти вече решиха да отложат издаването на новите си албуми, които бяха планирали за този период от годината, Павел Терзийски има намерение да представи на публиката The Little Tailor до края на юни. „Идва лято и за мен е важно хората да имат един нов саундтрак в ушите си, който вярвам, че наистина е пропит с много любов към всички и с много вдъхновение и светлина.“ – казва вокалистът. Той споделя, че се надява с този албум да докосне не само ушите на хората, но и душите им. Цялото интервю на Таня Иванова с Павел може да чуете чрез бутона „Аудио“.

Снимка: от фейсбук страницата на Павел Терзийски