„Паганини на поп звездите и Джими Хендрикс на цигуларите“: посрещаме Дейвид Гарет за концерт в „Арена Армеец“ на 6 юни 2018 г.

„Паганини на поп звездите и Джими Хендрикс на цигуларите“: посрещаме Дейвид Гарет за концерт в „Арена Армеец“ на 6 юни 2018 г.

Един от най-популярните изпълнители на цигулка – Дейвид Гарет, идва за първи концерт в България с групата си. Събитието ще бъде на 6 юни 2018 г. в зала „Арена Армеец“. Билетите са в продажба от утре в мрежата на „Ивентим“. Първите 300 билета са с 10 лв. отстъпка, а първите 1000 участват в томбола, чрез която двамата печеливши ще получат шанса да се срещнат със звездата.

Концертът на Дейвид Гарет в София е част от световното му двойно турне Explosive – Live. Виртуозът пристига у нас по покана на Продуцентска агенция „АРТ БГ“. Ще имаме възможността да чуем пълната програма от последните два албума на музиканта. Спектакълът е специално създаден за големи сцени, включва използването на впечатляващи с размерите си екрани и спиращи дъха сценични ефекти. Мащабът на неговите изяви е добре известен. Заради таланта си да съчетава в едно класика и съвремие, Дейвид Гарет е наричан „Паганини на поп звездите и Джими Хендрикс на цигуларите“.

Дейвид Гарет пристига за първи концерт в България през февруари 2018 г., но тогава той ще се представи пред публиката като класически музикант. Цигуларят ще излезе на сцената в компанията единствено на пианиста Жулиен Куиентин.

След това, на 6 юни, той идва отново – този път – с електрическата си цигулка, за да ни срещне с продукцията от превърналите се в музикални феномени албуми Explosive и Rock Revolution. В първата част на турнето концертите на мега звездата бяха видени от 300 000 души. В милиони се изчислява публиката, която е присъствала на негови спектакли. Организаторите посочват: „Уникалната кросоувър програма представлява един феноменален микс от тежки и интензивни рок мелодии и великолепни балади, примесени с първокласна класическа музика.“

Билети за концерта на Дейвид Гарет в зала „Арена Армеец“ на 6 юни може да закупите в мрежата на „Ивентим“. Продажбите започват в 10 ч. на 7 декември. Цените са: 65, 85, 105 лв., а за ВИП местата – по 185 лв. Първите 300 билета са 10 лв отстъпка.

Снимка: ©ChristophKöstlin