OUTLIER Fest по идея на Kan Wakan ни среща с имена от калифорнийската, британската и българската музикална сцена

OUTLIER Fest по идея на Kan Wakan ни среща с имена от калифорнийската, британската и българската музикална сцена

OUTLIER Fest ще събере за първи път имена от калифорнийската, британската и родната музикална сцена на 15 септември в „Маймунарника“, Борисовата градина. Минифестивалът е по идея на Георги Линев – композитор, продуцент, мултиинструменталист, роден в България и работещ в Лос Анджелис, известен с артистичния си псевдоним Kan Wakan. OUTLIER Fest е специалното събитие за премиерата на новия, втори албум на проекта. Phantasmagoria Vol. 1 излиза на световния пазар, на 31 август, част е от трилогия и отново включва страхотни сътрудничества, включително с оркестъра на Софийската филхармония.

Специални гости на фестивала ще бъдат артисти като Джордж Косби (Великобритания), Алекзандър Винсент (Канада) и Рейчъл Фенан (САЩ). Част от събитието ще бъдат и някои от най-оригиналните действащи лица от българската алтернативна сцена като Иво Димчев, Les Animaux Sauvages и Dead Man‘s Hat. OUTLIER Fest се провежда с медийната подкрепа на Джаз ФМ.

Вратите на клуба отварят в 15:30 ч., начало - в 16:00 ч. Скоро очаквайте подробности за програмата по часове, а тук може да следите официалната фейсбук страница на събитието. Билетите за феста вече са в продажба в мрежата на Eventim. Предварителна цена: 20 лв., в деня и на място: 25 лв. Деца до 10 години влизат безплатно.

Повече информация за артистите на OUTLIER Fest:

Kan Wakan/ САЩ


През 2014 г. в САЩ излиза дебютният албум на Kan Wakan Moving On, издаден от Verve Records (част от Universal Music) and Virgin EMI. Той достига до 37 позиция в класацията на „Билборд“ Heatseeker Albums и влиза в Топ 50 албуми на годината на CMJ. Дискът реализира близо 2 милиона стрийма в платформите за дигитално съдържание и е отразен с ревюта в медии като Rolling Stone и The Independent, Великобритания, а Линев е обявен от критиката за един от „10-те най-добри млади автори в Ел Ей“ заедно с имена като Франк Оушън и Мигел.

Творческата биография на Линев включва музика за трейлъра на петия сезон на хитовия сериал на HBO „Игра на тронове“. Композира музиката и за филма Dead Draw, който в момента се излъчва в целия свят по Showtime. Българинът е свирил на живо с имена като Arctic Monkeys, Royal Blood и The Internet. Продуцирал е музика и за албумите на Моузес Съмни Lamentations EP и Aromantism, заглавие, влязло в множество световни класации за „Най-добри албуми на годината“ (2017). Една от продуцираните от Линев песни, включена и в двете издания, е с участието на Тъндъркет – Lonely World, което влиятелното списание Pitchfork помества в своя Топ 100 за 2016 г. Линев е продуцент и на последния албум на Иво Димчев, Sculptures, работил е по тракове и за Джордж Косби и Рейчъл Фенан.

На 31 август дигитално излиза вторият албум на Kan Wakan. Phantasmagoria Vol. 1 е замислен като част от трилогия, включва различни сътрудничества и гости, в това число джаз певицата Ел Олсън, Ян Чанг и др.

Иво Димчев/ България


Авангарден пърформанс артист, който не познава табута и граници. Един от най-конвертируемите български съвременни творци. Известен на европейската сцена най-вече с авторските си спектакли, в които миксира игра, танц, музика и театър, експериментирайки до крайност с възможностите на собственото си тяло като манифест на свободата. По последния си студиен албум Sculptures работи заедно с Георги Линев от Kan Wakan. Продукцията беше представена премиерно в България през 2017 г., а след това и на концерти в Европа и САЩ.

Джордж Косби/ Великобритания


Талантлив вокалист с лирични текстове на песните си, представител на лондонската сцена, който се занимава с музика от съвсем малък. Богатият му, плътен глас прониква до различни нива на въздействие, а в комбинация с приятното му сценично присъствие живите му изпълнения са истински празник.

Les Animaux Sauvages/ България


Зад този електро/минимъл/уейв/пост пънк проект стоят три от най-оригиналните личности от софийската музикална сцена – Сибила Серафим, Насо Русков и Ивайло Стоядинов – Чарли. Сибила Серафим е актриса, певица и пианистка, участвала в много театрални, филмови и музикални проекти. Другите две имена са познати от култовата рокендрол група Babyface Clan, както и от Imbeciles & the Poison Umbrella, срещнали одобрението на артисти като Stereo MC’s, Asian Dub Foundation, Molotov и Placebo. В началото на 2016 г. излиза Oberlicht, дебютният албум на Les Animaux Sauvages с композиции на английски, френски и немски език.

Алекзандър Винсент/ Канада


Музикалният му път го отвежда от родния Торонто до Лос Анджелис, където в момента работи като продуцент на електронна музика. Феновете го познават и като част от групата Magic!. След завой към поп музиката, с дебютния си солов албум той се завръща към електронните си корени.

Dead Man's Hat/ България


Групата има разпознаваем собствен звук благодарение на композициите на фронтдамата Ража Файез и използването на нестандартни инструменти като виолончело и аналогов синтезатор. Стилът им е инди с елементи на американ фолк и френско електро. През март 2016 г. издадоха първия си акустичен сингъл After Midnight, който за една седмица достигна до № 1 в класацията на БНТ „БГ ТОП 40“. В края на 2016 г. бяха част от общо турне в Германия с Остава и Jeremy?. Последният им видеоклип към песента Little Cars е режисиран от Руши.

Рейчъл Фенан/ САЩ


Рейчъл Фенан е певица и автор от Ел Ей. Тя е и вокалистка на групата Only You, а преди това е била част от Sleepy Sun от Сан Франциско. Има сътрудничества с британското трип-хоп дуо UNKLE и прогресив бандата Anywhere. Като соло артист е делила сцена с имена като Хънтър Бърган (AFI) и Карла Азар (Autolux), издава и албума Birds Fled From Me. През 2012 г. версия на песента Beautiful Dreamer с нейни вокали е избрана за реклама на Canon, която освен че става супер популярна, печели и награда „Еми“.