Отвъд ограниченията – географски и епидемиологични: Рут Колева създава нова песен с италиански музикант

Отвъд ограниченията – географски и епидемиологични: Рут Колева създава нова песен с италиански музикант

В разгара на пандемията от коронавирус Рут Колева записа нова песен с италианския музикант Микеле Манзо. С Want You So Bad те ни показват колко близко сме, дори изолирани на различни континенти. В момента тя е в Мексико, където кризата я закотвя в малко селце на полуостров Юкатан, а компания й правят пойни птици и бездомна котка, която всеки ден я навестява.

„Карантината и затварянето на границите ме завариха тук. Станалото си има своите негативи, но и невероятните позитиви – пред себе си виждам море, времето е хубаво, няма жива душа. Това е доста градивно от творческа гледна точка. Старая се да си създам здравословен начин на живот, чета много книги, пиша повече музика, слушам музика. Това е време, в което всеки един от нас, намирайки се в изолация, може да рефлектира върху себе си, да промени нещо в себе си, да направи нещо ново. Трябва да се научим да гледаме позитивно на тези неща.“ – убедена е Рут Колева. Самата тя в принудата на обстоятелствата сбъдва своята мечта – учи испански, за да се разбира с местните хора, а винаги е искала да владее и трети език.

Двамата с Микеле Манзо започват да работят по песента преди малко повече от година, но сътрудничеството им дава плод сега. Той живее в един от най-засегнатите от коронавируса региони на Италия. „Решихме, че музиката е универсален език, който не познава изолация и граници. Искахме да направим нещо, което да подарим на хората, да ги стопли и да им дадем надежда, че независимо от ситуацията винаги има изход от нея, има начин човек да е свързан със света. Въпреки че сме изолирани в своите домове, имаме шанса да творим и да създаваме нещо.“ – казва Рут Колева.

А заглавието на песента Want You So Bad насочва вниманието към това, че винаги има някой, който се нуждае от нас. Това е още един начин да осъзнаем своята ценност.

  • Интервюто на Светослав Николов с Рут Колева можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

За времето у дома Рут Колева ни предложи за компания своя концерт със Софийската филхармония през 2018 г.