Отнове е време за DiVino.Taste

Отнове е време за DiVino.Taste

Петото издание на DiVino.Taste отваря врати в петък, 20 ноември, от 16 часа. Повече от 65 производители ще представят в зала 3 на НДК новото лице на българско вино. Всеки посетител ще има възможност да дегустира над 450 вина и да разговаря с хората, които ги създават. DiVino.Taste предлага и богата програма от майсторски класове и свободни лекции.

За да улеснят ориентирането сред огромното винено разнообразие, и тази година организаторите от Gourmet Publishing предлагат новости. За пръв път е създадено приложение DiVino.Taste 2015 за операционна система Android. То дава на всеки посетител с подходящия смартфон или таблет възможност да оцени всичките вина, представени на изложението, както и да запише дегустационните си бележки. С точки от 1 до 10 може да се оценяват цветът, носът и вкусът, а за общото впечатление, което виното създава, може да се дадат до 7 звезди. Безплатното приложение предоставя интерактивна карта на разположението на всичките 66 щанда на изложителите. Друг начин за търсене на изложителите е според винения регион, в който са разположени. В приложението DiVino.Taste 2015 е описана и цялата богата и интересна програма на форума.

Освен приложението посетителите ще имат на разположение и дегустационна книжка, в която са описани всички вина на изложителите. И тази година официален магазин на DiVino.Taste е Casavino. Там посетителите имат възможност да закупят вина от изложението на атрактивна цена.

Пълната програма на DiVino.Taste е тук.