Открийте Златното зайче на Lindt и го направете част от празничните дни

Открийте Златното зайче на Lindt и го направете част от празничните дни

Всеки ден по три комплекта от 5 Златни зайчета на Lindt ви очакват в играта, която започва от днес и продължава до идния четвъртък включително на Фейсбук страницата на шоколадовите изкушения @LindtBulgaria.

Емблематичното златно зайче от най-фин шоколад Lindt е създадено от Майсторите на шоколада Lindt, за да очарова и радва малки и големи за Великден.

Историята му датира от 1952 г. В мартенска утрин, когато земята все още е покрита със сняг, един от майсторите на шоколада Lindt вижда в градината си малко зайче. Синът му е напълно хипнотизиран при вида на сладкото същество, но заплаква, когато то изчезва в храстите. Силно развълнуван от тъгата и разочарованието на сина си, на бащата му хрумва идеята да направи зайче като това, само че от шоколад. Той създал зайчето от най-нежния млечен шоколад на Lindt, дал му опаковка от златисто фолио и завързал грижливо червена панделка със златно звънче около врата му, за да не се загуби отново. „Когато звънчето звънне, лесно можеш да го откриеш.“ – казал бащата на сина си.

Скоро Златното зайче на Lindt се превръща в символ на Великден. Хора на различна възраст навсякъде по света го търсят и неговото появяване е знак за тях, че празникът наближава.