От Африка с любов: Жожо Абот пленява със своя красив глас и отношението си към музиката, която никога не е приемала за даденост

От Африка с любов: Жожо Абот пленява със своя красив глас и отношението си към музиката, която никога не е приемала за даденост

Тя се занимава отскоро с музика, започвайки да развива потенциала си през последните три години. За Жожо Абот ще се говори все повече - африканската певица вече плени публиката с красивия си глас, емоционалните си песни и завладяващи сценичи изпълнения. Скоро Абот ще пусне на пазара краткосвирещия си дебютен албум Fyfya Woto, вдъхновен от жените в нейното семейство и базиран върху второто име на баба й, име, което Жожо винаги е харесвала.

Жожо Абот е родена в Гана, но на 7-годишна възраст се мести с родителите си в САЩ. Преди три години се завръща в родината си, за да отпразнува 95-ия рожден ден на баба си и се установява там. Тя се влюбва в Гана и срещайки подходящите хора, си създава среда, която й дава възможност да развива своя интерес по отношение на изкуството като цяло и музиката в частност. Освен като певица Абот се изявява като актриса, модел и стилист.

Днес кариерата на Жожо Абот набира скорост и вече я наричат "африканската Ерика Баду". По този повод тя казва: "Поласкана съм от това сравнение, но и същевременно се страхувам от него, защото летвата е вдигната много високо." В основата на музиката, която вокалистката изпълнява, са джаз и афробийт. Когато пише песни, за нея са важни две неща - човешките истории и емоцията. "Аз съм много емоционална." - отбелязва Абот. Тя твърди, че не приема музиката за даденост. Затова предпочита да се фокусира не толкова върху забавната страна, а върху силата на музиката и възможността да бъде научено нещо от нея. "Искам да накарам хората да мислят." - споделя певицата и допълва: "Имам усещането, че по някакъв начин успявам да предам историите на моите хора, на моето поколение. Това ме вдъхновява."

Най-известната песен на Жожо Абот се нарича Hex. В нея се пее за домашното насилие, но и за това как можем да преодолеем трудностите. Красивият видеоклип и хипнотичните вокали на Жожо предизвикаха голям интерес към това изпълнение, което можете да гледате тук.

  • Песни на Жожо Абот ви представяме днес в "Следобедни импровизации" след 16 ч.