Оркестърът на Класик ФМ ще изпълни хитовата филмова музика на Джон Уилямс под диригентството на неговия аранжор Конрад Поуп

Оркестърът на Класик ФМ ще изпълни хитовата филмова музика на Джон Уилямс под диригентството на неговия аранжор Конрад Поуп

Композитор, аранжор и диригент на десетки филмови продукции, близък сътрудник на Джон Уилямс, Конрад Поуп ще дирижира Оркестъра на Класик ФМ радио в концерта с филмова музика от цикъла „Музиката на Америка“ на „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ на 30 януари от 19:30 ч. в зала „България“. Ще чуем творби на Джон Уилямс и на други прочути майстори на музика за киното: Джон Бари, Ерих Корнголд, Аарон Копланд, Куинси Джоунс и самия Конрад Поуп. Очаква ни среща с хитовите теми от „Междузвездни войни“, „Челюсти“ и „Хари Потър“, от „Морски ястреб“, „Пурпурен цвят“ и „Отвъд Африка“, от „Моята седмица с Мерилин“ и „Павилион за жени“.

Конрад Поуп е създал оркестрациите за филми от поредиците „Хари Потър“ и „Междузвездни войни“, включително за най-новия филм от сагата – „Епизод 7: Силата се пробужда“, излизащ на екран през декември. Той е автор на музиката за много филми и е близък сътрудник на легендата Джон Уилямс. Работил е и с други известни холивудски композитори като Дани Елфман, Ханс Цимер, Алън Силвестри, Марк Ишам, Хауърд Шор, Александър Деспла и още много.

Концертът „Холивуд идва в София“ ще ни предложи да се насладим на творби от Джон Уилямс и други прочути майстори на музика за киното: Джон Бари, Ерих Корнголд, Аарон Копланд и Куинси Джоунс. Основна част от програмата ще бъдат хитовите теми от „Междузвездни войни“, „Челюсти“ и „Хари Потър“. Наред с тях ще чуем и няколко премиери за България – музика из класическия филм от 1940 г. „Морски ястреб“, от историческата драма на Стивън Спилбърг „Пурпурен цвят“, както и от отличената с „Оскар“ партитура за шедьовъра „Отвъд Африка“. Програмата се допълва от авторската музика на самия Конрад Поуп за филмите „Моята седмица с Мерилин“ и „Павилион за жени“.

Билетите за концерта са на цени от 15 до 40 лв. и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ (работно време: от понеделник до петък от 9:30 до 13:30 и от 15 до 19 ч.) Продажба online: на Ticketsbg.com.

На снимката: Конрад Поуп