„Орфей и Паганини“ – модерна приказка, вдъхновена от мита за Орфей, оживява в Античния театър в Пловдив с Марио Хосен

„Орфей и Паганини“ – модерна приказка, вдъхновена от мита за Орфей, оживява в Античния театър в Пловдив с Марио Хосен

„Орфей и Паганини“ е концерт-спектакъл, в който класиката среща мита, а модерното – античния дух. Постановката ще видим на 10 юни в Античния театър в Пловдив, а главно действащо лице ще е Марио Хосен, когото наричат Българския Паганини. Организатори са Germi Art & Entertainment и Държавна опера – Пловдив, а Джаз ФМ заедно с Класик ФМ е медиен партньор. Представлението е част от програмата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.

Спектакълът ще открие вече традиционния оперен фестивал в Пловдив – Opera Open 2017. Той включва композиции, които проследяват музикалната нишка на легендата за Орфей в класически произведения като оперите L' Orfeo на Монтеверди, Orfeo ed Euridice на Глук, Orphée aux enfers на Офенбах и Орфически танци на Арнаудов.

Богатата програма ще бъде представена с мултимедия и от оркестър, хор и балет. Начело е Марио Хосен, а участие ще вземат още „Aрена ди Верона“ квартет, Мишел Деньов, който свири на кристален орган, мецосопраното Никол Брандолино – една от младите надежди на „Ла Скала“, и оркестърът и хорът на Държавна опера – град Пловдив. Диригент на спектакъла, вдъхновен от романтичната история на Орфей и Евридика и влиянието й върху музиката на италианския романтизъм, е Жан Ферандис.

Събитието е с подкрепата на Unicredit Bulbank.

Повече информация може да намерите във фейсбук събитието за концерта. Билетите са в продажба през Eventim.bg и на касите на Държавна опера Пловдив.