Очарователната Инди Зара с нова песен и участие в новия филм на Фатих Акин

Очарователната Инди Зара с нова песен и участие в новия филм на Фатих Акин

"Нежни, емоционални, вдъхновени от фламенкото песни и страхотна импровизация..., която напомня за Пати Смит. Голямо откритие."
The Guardian

"…музиката й преплита марокански ритми с бавен джаз, фолк китари и чувствени вокали. Резултатът е екзотична, но странно позната смесица, която е тук години преди Зара да я запише."
The New York Times

Очарователната певица с номадски дух Инди Зара пуска отново в действие завладяващия си глас. Родената в Мароко изпълнителка издаде нова песен - Any Story, в която остава вярна на нежния си и меланхоличен стил. Записът, който вече се предлага за дигитална продажба, ще намери място в новия албум на Инди Зара Homeland. В него вокалистката се завръща към своите корени, търсейки вдъхновение в родината си. Homeland се разпростира между Маракеш, красивите планини, тайнствените пещери и Атлантическия океан. Албумът е едно своеобразно завръщане към вътрешното аз на Инди Зара, в което очертанията се размиват, а смесването на всякакви музикални жанрове се превръща в нещо естествено.

Инди Зара изгрява на музикалната сцена преди няколко години със сингъла Beautiful Tango от дебютния си албум Handmade (2011). Тогава Зара поема на световно турне, което включва над 400 концерта, и прави силно впечатление с характерния си кадифен глас, лирично звучене и силно присъствие. Една от спирките от турнето на певицата беше и София. В разговора си с Таня Иванова тогава Инди Зара не остави съмнение колко силно е свързана със своите корени и кои са нещата, които я правят щастлива: "Животът. Музиката ме прави щастлива, забавленията с приятелите ми. Обичам да се смея. Искам музикантите, които свирят с мен, да се забавляват. Аз наистина оценявам живота – храната, срещите с нови хора. За мен е важно да виждам красивата страна на живота. Това те учи да оценяваш мига, да правиш живота си по-дълъг, отколкото всъщност е. Харесвам медитацията и съзерцанието, защото обичам природата. Обичам да се връщам в Мароко, там живея в провинцията, в планината. Това е важно за мен. Ето защо ме прави щастлива. Освен певица аз съм и художничка. Интересувам се от цветове, форми, занимавам се със занаяти – шия дрехи, обичам да си правя бижута. Отраснах с жени около себе си – моята майка, лелите ми – те постоянно правеха нещо с ръцете си – бродираха, приготвяха храна, шиеха. Отраснах с този красив начин да се концентрираш, защото, когато работиш с ръцете си, ти трябва да си много съсредоточен. Тогава забравяш за всичките си грижи. Изпадаш в нещо като творческа медитация." Цялото Интервю с Инди Зара можете да си припомните тук.

Миналата година беше особено вълнуваща за вокалистката. Тя взе участие в един от най-интересните албуми на годината - Round Nina, посветен на великата Нина Симон, в който се включиха още звезди като Гргъри Портър, Мелъди Гардо, Кезия Джоунс и др. В Round Nina Зара изпълнава песента Just Say I Love Him.

През септември 2014 г. беше премиерата на новия филм на Фатих Акин - The Cut, в който участва Инди Зара. Лентата беше показана за първи път на Филмовия фестивал във Венеция. The Cut разказва за арменския геноцид. Главният герой Назарет Манугиан е откъснат от семейството си и депортиран от родното си село, преживявяйки кошмарни моменти, той е на път да изгуби надежда. Когато чува, че двете му дъщери са живи, е обсебен от идеята да ги намери. Търсенето се превръща в още едно изпитание и тест за вярата в доброто. Новият филм на Фатих Акин е заключителната част от трилогията на режисьора "Любов, Смърт и Дяволът". Предишните филми от трилогията са "С глава в стената" (2004) и "На прага на Рая" (2007).