Образователен форум събира водещи учебни заведения и компании с търсещите успешна професионална реализация

Образователен форум събира водещи учебни заведения и компании с търсещите успешна професионална реализация

На 15-и и 16-и март в Националния дворец на културата ще се проведе новото издание на традиционното изложение „Образование без граници“ и кариерния форум „Образование и кариера“. Събитието обединява двата сектора – образование и кариера, като представя водещи учебни заведения и компании. На изложението ще участват фирми, работодатели, училища, университети, академии, институции и организации от цял свят. Участниците ще получат информация за желаното обучение и реализация, а за съвременните изисквания ще научат подробности от водещите работодатели. Събитието, на което Джаз ФМ е медиен партньор, предлага огромно разнообразие от възможности и перспективи.

Организаторите тази година разширяват обхвата на изложението с темата, перспективите и възможностите за кариерно развитие. Този акцент – „Образование и кариера“, е съпътстван и от конкретни предложения, които ще бъдат представени от десетки български работодатели и германската работодателска агенция. Основната идея е образованието да бъде отговорна, сериозна крачка и условие за успешна кариера в България. Посланието е след добро образование в чужбина младите хора да се завърнат в България и у нас да приложат и развиват своите знания, квалификация и творчески възможности.

Амбицията на организаторите тази година е и да представят нов тип образователни инициативи. Поводът е Международният ден на потребителя – 15 март. В рамките на изложението квалифицирани лектори ще говорят за основните права на потребителя, област, в която у нас има дефицит. Ще бъдат изнесени беседи за правото на образование и на информация, за правото да бъдеш чут, за правото на здравословна околна среда и правото на безопасност. Младежката конференция започва от 13 ч., след официалното откриване, и в нея ще вземат участие лектори от Асоциация „Активни потребители“, Асоциацията на европейските журналисти – България, Европейския потребителски център – България, WWF – България, Института за пътна безопасност. Темата за право на образование ще бъде развита от преподавателя в Софийския университет доц. д-р Владислав Миланов, който ще обясни защо езиковата култура и образованието стоят в основата на нашето общество.

Всеки желаещ да посети изложението и младежката конференция може да се регистрира предварително на сайта на изложението или на място в Националния дворец на културата. Входът е свободен. Изложението е създадено през 2009 г. и се организира с подкрепата на Столична община. Събитието традиционно се посещава от хиляди ученици, студенти, младежи, млади учени, преподаватели, родители и общественици, професионалисти и експерти в съответните области.