Обявени са шестимата участници в шоукейса на Европейската джаз конференция в София

Обявени са шестимата участници в шоукейса на Европейската джаз конференция в София

Европейската джаз мрежа избра шестте български формации, които наесен ще се представят в шоукейс програмата по време на Европейската джаз конференция в София: Бодуров трио, Jazz Cats на Христо Йоцов, дуетите Христина Белева – Васил Хаджигрудев и Владимир Кърпаров – Антони Дончев, формацията Via Mavis и Братя Владигерови с бенд. Европейската джаз конференция ще се проведе в НДК от 10 до 13 септември, а шоукейсът ще срещне български музиканти с организатори на джаз събития, агенти и журналисти от цяла Европа на 11 и 12 септември.

В триото на пианиста Димитър Бодуров са басистът Михаил Иванов и барабанистът Йенс Дуепе. Jazz Cats на Христо Йоцов е с участието на Димитър Карамфилов, Арнау Гарофе и Любо Цанев. В групата Via Mavis влизат работещите в различни европейски държави Виктор Бенев, Виктория Кирилова и Мартин Хафизи. За своя бенд Братя Владигерови канят саксофониста Владимир Кърпаров, кавалджията Димитър Карамитев, басиста Петър Славов и барабаниста Стоян Янкулов. За участието си в шоукейса Владимир Кърпаров и Антони Дончев възобновяват дуото си, създадено в средата на 90-те. Гъдуларката Христина Белева ще чуем в едно от многобройните й джаз начинания – авторския проект с Васил Хаджигрудев.

Целта на шоукейс програмата в рамките на Европейската джаз конференция е да бъде витрина на българския джаз и да отвори пътя към света на ярки български формации. Джаз ФМ е медиен партньор на форума, повече за който можете да научите на сайта ни тук.