Новото издание на „Сонети” от Шекспир с елегантно представяне по време на Международния ден на книгата и авторското право

Новото издание на „Сонети” от Шекспир с елегантно представяне по време на Международния ден на книгата и авторското право

Издателство „Колибри” ни кани на официалното представяне на новото издание на „Сонети” от Шекспир навръх Международния ден на книгата и авторското право. Събитието ще се състои на 23 април в литературен клуб „Перото” от 19:00 ч. с участието на изтъкнати български творци, общественици и ценители на класическото изкуство.

Сто петдесетте и четири сонета на Шекспир остават образец на изящната литературна форма, едно от чудесата на литературното наследство на човечеството. От четири века насам те са обект на множество прочити и преводи и не са престанали да омагьосват читателите, да вълнуват критиката със своята красота и загадъчност. Луксозното двуезично издание излиза във великолепния превод на Кирил Кадийски и се посвещава на тази паметна годишнина.

За превода на Сонетите ще говорят: проф. д-р Людмил Димитров, Факултет по славянски филологии, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, автор на послеслова към изданието, и проф. д-р Ст. Атанасов, катедра „Романистика“, Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Сонети от новото издание ще прочетат видни български творци и общественици: Мирoслава Кацарова, Красимира Кузманова, Мирослав Боршош, Севда Шишманова, Марий Росен, Катерина Хапсали, Искра Ангелова, Симеон Лютаков, Ива Дойчинова, Валентин Ганев, Богдана Трифонова, Симеон Колев. За нежния музикален акомпанимент ще се погрижи арфата на Анжела Маджарова. Предвидена е елегантна почерпка, очакват ни и други изненади!