Нови кулинарни емоции с четвърти „Гастрономически фестивал Премиер“ от 6 до 22 ноември

Нови кулинарни емоции с четвърти „Гастрономически фестивал Премиер“ от 6 до 22 ноември

Отличителни съставки, интересни техники на приготвяне на храната и ястията, повлияни от различни култури и разнообразни географски региони. Кухнята на народите по света се развива постепенно, а новостите се появяват на бял свят благодарение на иновациите и взаимодействието на културите и обичаите, доставяйки на небцето и обонянието апетитни и богати вкусове и аромати. Така е създадена фюжън кухнята - благодарение на много години експерименти и богатия опит на известните шеф-готвачи. Различните кулинарни традиции от цял свят са се превъплътили в изискано кулинарно преживяване.

След безспорният успех на предходните издания и за четвърта поредна година през месец ноември петзвездният „Премиер лъкшъри маунтин ризорт“ в Банско ще се превърне в сцена на висшето кулинарно изкуство. Едни от най-добрите и признати шеф-готвачи от цял свят като Джанфранко Киарини, отец Епифаний, Полихронис Дамалас, Стаматис Цилиас и Петър Йоргов ще отведат гостите на фестивала на гастрономическо пътешествие през невероятни вкусове, които съчетават традиция и модерност. От тайнството на манастирската кухня на Атон до иновативната японска, през модната италианска и традиционната българска - това невероятно апетитно кулинарно пътешествие ще премине и през единствения град, кръстопът на два континента – Истанбул. Изисканите вечери - образци на гурме кухнята в допълнение с класните вина и с винените дегустации на водещи сомелиери като Димитър Николов и Кристина Иванова ще отведат всички гости на събитието на едно вълшебно гастрономическо пътешествие към невероятни аромати и вкусове.

За професионалистите от хотелиерския и ресторантьорския бранш, които имат желание да се запознаят с така популярния напоследък тренд в гурме кухнята - фюжън - ще бъдат организирани два изключително интересни семинара. Те ще започнат с участието на световноизвестния шеф–готвач Виктор Перез и Le Cordon Bleu - най-голямата кулинарна академия в света. В периода от 11 до 13 ноември той ще представи пред аудитория от професионалисти в бранша уникална тренинг програма в рамките на 18 часа на тема: „Испанска фюжън кухня и модерни тапас”. Всички участници ще могат да намерят вдъхновение и да обогатят професионалните си умения за приготвяне на изключителни кулинарни творения, направени с внимателно подбрани съставки.

Без значение дали сте специалист в приготвянето на бюфет или а-ла-карт със сигурност за вас ще представлява интерес иновативната италианска фюжън кухня, представена от авангардния и известен италиански шеф-готвач Джанфранко Киарини. Заповядайте в „Премиер” в периода от 16 до 18 ноември, когато той ще представи тридневна тренинг програма на тема „Италианска фюжън кухня за бюфет и а-ла-карт ресторанти”, за да научите повече за подправките, техния произход, взаимодействие и най-интересните тенденции в италианската кухня.

По време на пресконференцията за четвъртия „Гастрономически фестивал Премиер“, която се проведе в София на 30 септември миналата година бяха споделени интересни теми, информация за предстоящите дегустационни вечери и за атрактивните семинари за професионалисти, като същевременно шеф-готвач Стаматис Цилиас и неговият екип приготвиха на живо пред гостите уникална „цветна” салата, апетитно основно ястие с телешко месо и миди „Сен Жак“ и за финал невероятен десерт с розови аромати.

Четвъртият „Гастрономически фестивал Премиер“ се радва на партньорство с Gastronomy Essentials и с Българска асоциация за кулинарна култура (БАКК), и на подкрепата на сериозни компании от различни сектори и отново обещава истински празник на богати аромати и неподправени вкусове.

Независимо дали сте професионалист от бранша или сте ценител на хубавата храна и отбраните вина през настъпващия ноември хотел „Премиер“ в Банско ще Ви предложи незабравимо кулинарно преживяване.