Нора Джоунс: по пътя

Нора Джоунс: по пътя

Пътуването като преживяване и емоция винаги е имало значение за Нора Джоунс. В новия брой на списание "MM" тя разказва кои са любимите й места за почивка и релаксация и в каква атмосфера е създаден албумът "The Fall".

Нора прекарва последното лято, почивайки си и обмисляйки финалните щрихи върху албума: "Бях се усамотила на едно място, истински рай - Big Sur, намиращо се на Калифорнийския бряг по средата между Лос Анджелис и Сан Франциско. Обичам лятото, но мразя влагата и комарите, а Big Sur е едно от любимите ми места: с чиста природа, свеж въздух, тихи плажове, великолепен пейзаж и възможност да правиш много неща на открито. Ако трябва да бъда честна, аз не съм особено атлетичен тип човек - просто ще кажа, че харесвам възможността за спорт повече, отколкото, ако наистина се възползваш от нея. Разхождах се, любувах се на това, което ме заобикаляше, наслаждавах се на дърветата наоколо. Атмосферата е толкова ободряваща, идеална за размисъл, писане... Това лято открих глината. Прекарвах часове наред, правейки чаши, вази и други предмети. Работейки с толкова податлив материал, е панацея за ума, толкова е релаксиращо, почти колкото йога."

Нора Джоунс разказва и за друго свое любимо кътче за релакс: "Вълнуващо място за почивка е Post Ranch Inn - обширен комплекс на сушата между Тихия океан и възвишенията на крайбрежието. Комплексът е изграден от еко постройки, голяма част от тях са дървени къщички, луксозни, светли и комфортни, оборудвани с всичко необходимо. Интериорът е семпъл и елегантен, има прозорци навсякъде. Наистина е впечатляващо. Чувстваш се сякаш си на друга планета, а истината е, че мястото улавя истинската същност на крайбрежието. Едно от необичайните неща, които можеш да правиш тук, е да си поръчаш шаманистки процедури за събуждане на енергиите ти. Рано сутринта можеш да взимаш уроци по йога или с телескоп да се наслаждаваш на звездите през нощта. Освен да отседнеш в Post Ranch Inn, в района имаш възможност да наемеш красиви къщи в стил рустик или дървени къщи - напълно съответстващи на еко изискванията. Настроението в тях е много романтично. Мисля, че у себе си нося духа на откривател и наистина се наслаждавам на къмпингите на открито, а тази част е перфектна за това, достатъчно е да имаш душа на авантюрист."

Коя е следващата дестинация на Нора? "Обичам да пътувам, много обичам. Това е част от работата ми - да изнасям концерти навсякъде по света. Харесвам Италия, всяка част от нея заради чудесната италианска храна. Може да е клише, но е вярно. Също така обичам да се връщам в Тексас, това е друго място, което ме очарова с дивата си природа и своите широко отворени пространства. Можеш да си направиш къмпинг под звездите, а те блестят толкова ярко, че сякаш можеш да ги достигнеш и докоснеш."