Нора Джоунс и Били Джо Армстронг направиха премиера на клипа към песента Kentucky. Видеото можете да гледате тук

Нора Джоунс и Били Джо Армстронг направиха премиера на клипа към песента Kentucky. Видеото можете да гледате тук

Най-новият клип на Нора Джоунс и Били Джо Армстронг направи своята премиера на сайта http://www.surfline.com. Във видеото участват професионалните сърфисти Касия Мийдър и Колин Уитбред, които пътуват, яхват вълните, стрелят с оръжие и всичко това на фона на красивата балада Kentucky.

Песента е от албума Foreverly, който излезе в края на миналата година и представлява една незабравима колекция от 12 песни, вдъхновена от албума Songs Our Daddy Taught Us, който съдържа традиционни американски песни, интерпретирани от The Everly Brothers през 1958 година. Записан за девет дни, Foreverly успява да пресъздаде по нов, затрогващ и силен начин класическите балади.

За записа Били Джо споделя: “Аз съм много голям фен на The Everly Brothers още от малко момче. Преди няколко години открих Songs Our Daddy Taught Us за пръв път и се влюбих в него. Всеки ден свирех песни от албума и си мислех колко страхотна идея е да го презапиша, но заедно с женски вокал. Сетих се за Нора, защото тя може да изпее всичко - от рок до джаз и блус и просто знаех, че нейните хармонии ще са удивителни. Идеята ми беше песните да поемат в различна посока докато работехме с нея, а тя наистина има много добро ухо за аранжиментите. Основно бях заинтригуван от старите традиционни песни и химни. Когато приключихме с албума, Нора ме погледа и каза: “Басирам се, че не си мислил, че ще направим кънтри запис, нали?”

Албумът Foreverly на Нора Джоунс и Били Джо Армстронг e на музикалния пазар от "Орфей мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.