Ник Уест - любимката на Принс и звездата на A to JazZ 2016, се завръща в София за самостоятелен концерт на 9 март

Ник Уест - любимката на Принс и звездата на A to JazZ 2016, се завръща в София за самостоятелен концерт на 9 март

Ник Уест се завръща със самостоятелно, лимитирано шоу пред българската публика. Любимката на Принс, покорила световната сцена, ще гостува в „София лайв клуб“ на 9 март като част от тазгодишното ѝ клубно турне. Зашеметяващата басистка с впечатляваща визия и запомнящо се присъствие ще представи най-новия си краткосвирещ проект Say Something и ще зарадва феновете си с ударна доза фънк, соул и R&B.

Ник Уест свири на китара от 12-годишна, вдъхновена от баща си, който също е китарист. „След това един ден попаднах на песента на Майкъл Джексън Wanna Be Startin’ Somethin’, чух партията на баса и помолих баща ми да ми купи бас китара. Така започна любовта ми към този инструмент.“ – разказва Ник в интервю за Джаз ФМ преди концерта си на фестивала A to JazZ и добавя: „Когато започвах да свиря на бас, едновременно с това пеех. Никога не съм свирила в група без да пея. Винаги съм свирила и пяла едновременно, така че при мен тези две неща вървят ръка за ръка.“

Ник Уест: „За мен пълноценният живот означава да използвам целия си талант и потенциал във всичко – да рисувам, да създавам музика и да работя с деца.“

Заразяващият талант на Ник Уест бързо покорява музикалния свят. Басистката работи с имена като Дейв Стюарт от Eurythmics, Джон Мейър, Лени Кравиц, Стивън Тайлър, a Принс е неин близък приятел и учител, от когото получава ценни съвети за криерата си. За съветите на Принс Ник Уест споделя:

Първото нещо, което ми каза, е да бъда себе си. В деня, когато се запознахме, косата ми изглеждаше много лудо. Той ме погледна и ми каза: „О, Боже, какво можем да направим, за да усмирим непослушната ти коса?“ Аз се засмях, но покрих косата си с шапка. Принс също се засмя тогава, но после казваше на хората: „Трябва да чуете Ник Уест! Нейната коса, нейният ум, всичко, свързано с външния й вид и с начина, по който свири на сцената, е брилянтно!“ Това да бъда себе си е най-ценният съвет, който той ми даде, а сред идеите бяха да уча децата, да отворя училище, където да се преподава математика и музика. Ние имахме едни и същи идеи. Той ми говореше за тези неща, а моята реакция беше: „О, не мога да повярвам – и аз имам такава идея!“ Мисля си, че нашите умове се срещаха. Беше по-силно от това само да свирим заедно, ние имахме силна духовна връзка. Не знам как точно да го опиша – това е, когато два разума се срещнат и се получава нещо като експлозия.

Миналата година Ник Уест беше един от хедлайнерите на фестивала А to JazZ. Колоритната и енергична басистка и певица наелектризира пубиката, чийто аплодисменти не стихваха дълго след края на концерта. След като представи дебютния си албум Just In The Nik Of Time, сега звездата се завръща с още нова музика в „София лайв клуб“ на 9 март.

„След като слязох от сцената на A to JazZ знаех, че това няма да е последната ми среща с българската публика. Между нас имаше експлозия от емоции и истински заряд, който нямам търпение да изживея отново. “, заявява Ник Уест пред организаторите.

Билети за шоуто на Ник Уест можете за закупите oт мрежите на Eventim, ePay.bg, EPAY GO и касите на EasyPay.