Неиздавани съвместни записи на Стан Гетц и Жоао Жилберто излизат в албум следващия месец

Неиздавани съвместни записи на Стан Гетц и Жоао Жилберто излизат в албум следващия месец

На 19 февруари очакваме колекцията Getz/Gilberto ’76 с неиздавани досега концертни звукозаписи на бразилския певец, китарист и композитор Жоао Жилберто, саксофониста Стан Гетц и неговата ритмична секция, включваща Джоан Бракийн (пиано), Клинт Хюстън (бас) и Били Харт (барабани). Записите са направени в периода 11-16 май 1976 г. в клуба в Сан Франциско Keystone Korner. Следващия месец на пазара ще бъде още един компактдиск - Moments in Time на квартета на Стан Гетц, като в него участват музикантите, които изредихме по-горе без Жоао Жилберто.

Колекцията Getz/Gilberto ’76 излиза 52 години след легендарния проект Getz/Gilberto (от 1964 г.), отличен с награда „Грами“ и превърнал се в един от най-продаваните джаз албуми за всички времена. Той е последван от Getz/Gilberto #2 през 1966 г., като и двата албума излизат от каталога на Verve Records. След първоначалното си сътрудничество Гетц и Жилберто имат още няколко съвместни изяви и записите от 1976 г., които ще чуем за първи път в края на февруари, документират една от тези срещи на дуото. Според собственика на клуба Keystone Korner Тод Баркан това е първото публично представяне на Жоао Жилберто след 4-годишна пауза.

Getz/Gilberto ’76 се издава от Resonance Records и ще бъде достъпен под формата на компактдиск, луксозно CD издание и винил в лимитирана серия от 2000 бройки. Записите ще се разпространяват и дигитално.