Неиздавана песен на Рей Чарлз излезе в колекцията Forever за неговия 83-и рожден ден

Неиздавана песен на Рей Чарлз излезе в колекцията Forever за неговия 83-и рожден ден

Неиздавана песен на Рей Чарлз намери място сред общо 12 заглавия в сборния албум Forever, с който Американската пощенска служба отпразнува миналата година 83-я рожден ден на музиканта. Колекцията включва ремастерирани версии на популярни джаз и блус изпълнения на Гения, като Isn't It Wonderful, None Of Us Are Free, So Help Me God. Песента, която сега чуваме за първи път, е They Can't Take That Away From Me. Тя е продуцирана от носителя на шест награди „Грами” Грег Фийлд. Записите слушаме в новото издание на Singin’ & Swingin’ в неделя от 11 ч. и в сряда от 21 ч.

Излезлият от Concord Records Forever включва и 20-минутно дивиди с малко известни изпълнения на живо на Рей Чарлз на Imagine (от Игрите на добра воля през 1998 г.), They Can't Take That Away From Me (от празненствата през 1992 г. за Световния ден на Земята) и A Song For You (от фестивала North Sea Jazz Fest през 1997 г.). В диска са включени и откъси от две интервюта на музиканта – от 1986 г. за Би Би Си и от 1985 г. за The Session Project на фотографа Норман Сийф. Вижте видеото от фотосесията-интервю:

„Колкото и награди да получаваше, Рей Чарлз реагираше по един и същ начин на всяко отличие – приемаше го със смирение, като знак, че хората оценяват това, което той толкова много обичаше – своята музика”, коментира президентът на фондация „Рей Чарлз” Велъри Ъруин, която е и изпълнителен продуцент на Forever.

Музикалната и видео колекция излезе на 24 септември миналата година, ден след рождения ден на Рей Чарлз. Издаването й е част от инициативата на Американската пощенска служба да почита големите имена в изкуството. Тя пусна в обращение и пощенска марка с лика на Рей Чарлз. По време на своята кариера, продължила 58 г., музикантът изнесе над 10000 концерта и участва в записите на над 100 албума.