Направили голяма стъпка напред в своето развитие, Parov Stelar идват за най-големия си досега концерт в България – на 3 октомври в зала „Арена – Армеец”

Направили голяма стъпка напред в своето развитие, Parov Stelar идват за най-големия си досега концерт в България – на 3 октомври в зала „Арена – Армеец”

Parov Stelar идват за най-големия си досега концерт в България – на 3 октомври в зала „Арена – Армеец”, със специално шоу, което в интервю за Джаз ФМ лидерът на формацията Маркус Фюредер обеща да бъде не само за ушите, не само за очите, а за всичките ни сетива. Последните студийни проекти на групата са краткосвирещ албум от тази година – Clap Your Hands, и двойният The Art of Sampling от миналата. За него Маркус подсказва, че е предвестник на нов дългосвирещ проект, който ще излезе през следващата година. Parov Stelar току-що поставиха края на активно лято, през което изнесоха поредица от концерти. „Те ни изведоха голяма стъпка напред в нашето развитие”, щастлив отбелязва Маркус Фюредер в интервюто на Светослав Николов, което ще чуете в сряда в 8:40 ч. в предаването „Джаз ден”.

Връзката на Parov Stelar с българската публика е отдавнашна и е изпълнена със силно взаимно привличане. На открито и на закрито, в клубове и в концертни зали, музикантите неведнъж караха почитателите си у нас да танцуват, да пеят и да се влюбват все повече в техните изпълнения. Като хора, които искат да се срещнат, описва връзката между групата и публиката й у нас Маркус Фюредер. Той специално посочва, че вместването на софийския концерт в графика им е било много трудно, но е настоял мениджмънта да направи всичко възможно. „И ние много обичаме българската публика. Започнахме в малък клуб, колкото да кажем: „Здравейте!” И вие отговорихте: „Здравейте, Parov Stelar!” Затова усещането ми е като за хора, с които заедно сме извървели много хубав път – стъпка по стъпка. Това е приятелство, което може да продължи завинаги или поне много дълго напред във времето. Гордея се”, споделя Маркус Фюредер. Той казва, че допълнителен повод за гордост му дават музикантите, които досега са излизали на сцената на зала „Арена – Армеец”. Концертът на Parov Stelar там на 3 октомври започва в 20 ч. Публиката ще подгреят Павел и Митко от The Smugglers Collective и танцьорите от Lindy Hop Bulgaria.