Най-доброто мецосопрано на нашето време Елина Гаранча пее на 23 септември в Зала 1 на НДК

Най-доброто мецосопрано на нашето време Елина Гаранча пее на 23 септември в Зала 1 на НДК

Най-прочутото мецосопрано на нашето съвремие – чаровната Елина Гаранча, ще ни плени на своя концерт в Зала 1 на НДК на 23 септември, когато ще пее със Софийската филхармония под диригентството на съпруга си Карел Марк Чичон. Веднага след това нейните почитатели ще имат прекрасната възможност да се срещнат със своята любимка.

Красивата и талантлива Елина е родена в Латвия в семейство на музиканти, но въпреки музикалното си образование мечтае да стане актриса. Благодарение на това, че не е приета да учи актьорско майсторство, оперните почитатели в цял свят се наслаждава на огромния талант на неповторимото мецосопрано. През последното десетилетие Гаранча е звездата в афишите на Метрополитън опера, Кралската опера в Лондон, Берлинската Щатсопера, Виенската опера и др.

Когато е на сцената, Елина Гаранча омагьосва публиката с неповторимия си глас, сценичното си присъствие и начина, по които общува с публиката. В репертоара ѝ винаги присъстват и испански класически произведения, разказват от Софийската филхармония. Гаранча споделя, че испанската музика я привлича от дете, а по-късно заедно със съпруга си заживява в Андалусия, където още по-силно се влюбва в испанските ритми. През годините тя предава любовта си към тях и на своите почитатели. В програмата на концерта ѝ в Зала 1 на НДК редом с любимите на всички оперни арии, тя ще изпълни и популярни испански песни.

Само преди няколко месеца излезе новият албум на Гаранча Sol y Vida, издаден в България от „Анимато мюзик“/Universal Music Group. Компактдискът е определян като много лична селекция от музика на Елина Гаранча и включва известни любовни песни от Испания, Италия и Латинска Америка. С него, както и с други от последните албуми на латвийското мецосопрано, можем да се сдобием от щанд, който ще бъде разположен във фоайето на НДК. Върху обложките феновете пък ще имат възможността да получат автограф.

Билетите за гала концерта на Елина Гаранча в България са на цени от 60 до 150 лв. и са налични в Билетния център на НДК, касата на зала „България“, „Ивентим“ и „Ипей“. Джаз ФМ е медиен партньор.

Снимка: Karina Schwarz/DG