Над 25 концерта в онлайн поредицата Music Elevator. Повече от 150 артисти участват в програмата

Над 25 концерта в онлайн поредицата Music Elevator. Повече от 150 артисти участват в програмата

10 събития, 25 концерта и повече от 150 артисти са включени в програмата Music Elevator на Концерти.бг. Третото събитие от серията е тази вечер с музиката на Clavexperience и Outhentic. Цикълът се реализира с подкрепа на Национален фонд „Култура“. Концертите на живо тази вечер можете да гледате тук във Фейсбук. а също и тук в Ютюб. След провеждането им концертите остават на наше разположение в Юнтюб канала на организаторите.

„След първите концерти имаме прекрасни отзиви. Проектът е предизвикателство за нас. Той се роди в отговор на кризата в сектора. Това е нашият начин да подкрепим музикантите на българската сцена и да представим широк спектър от групи.“ – каза в интервю по Джаз ФМ Калина Павлова от Концерти.бг. Организаторите представят утвърдени имена и по-малко известни музиканти, за които казват, че тепърва ще се чуват все повече. Предстои конкурс за млади изпълнители, които до момента не са се качвали на професионална сцена, „но имат какво да дадат“.

„Седнете удобно на диваните и слушайте два прекрасни концерта.“ – ни покани Живко Василев от Outhentic. „Ще представим синтезирана версия на това, което правим на живо - голяма доза импровизация с идеи, които се получиха на момента и развихме в песни.“ – описа участието на Clavexperience Димитър Горчаков.

В програмата на Music Elevator

04.02
OM QUARTET
Формация „Багри” & Pechenkata

18.02
KOPRIVA
Ritmos Negros

04.03
Clavexperience
Outhentic

18.03
Dessy & The VIsual Madman
Dead man's Hat Trio

01.04
Народен хор при НУФИ „Широка лъка“
ТРИГАЙДА

22.04
Dobrin Peltekov School Band Hashtag
Мишо Йосифов & Big Band на НМА

06.05
„Ямбадон“
„Tъпани и гайди“

20.05
La Migra
Zone C

03.06
„Основно ветрове”
Jango Z


23.09
Spectrum
Dario Bulgario
The Case

Дарения за инициативата се правят тук и тук.

  • Повече ще научите от трите интервюта, които можете да чуете чрез бутона „Аудио“.