Националната селекция за „Детската Евровизия 2015” – от средата на август по bTV. България е домакин на 13-то издание на конкурса

Националната селекция за „Детската Евровизия 2015” – от средата на август по bTV. България е домакин на 13-то издание на конкурса

Кой ще представи България на един от най-престижните конкурси в Европа – „Детската Евровизия 2015”, ще стане ясно скоро в ефира на bTV.

За втора поредна година Българската национална телевизия, bTV и продуцентска компания „Седем осми” обединяват усилия в избора на талантлив млад изпълнител, който ще представи страната ни на конкурса. От средата на август зрителите на bTV ще могат да проследят националната селекция за „Детската Евровизия 2015”, на която се явиха стотици талантливи деца от цялата страна. В последния етап от избора зрителите ще гласуват за своите фаворити в интернет, а финалистът, събрал най-голяма подкрепа, ще бъде новият представител на България за „Детската Евровизия 2015”.

Тринадесетото издание на „Детската Евровизия” ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчи на живо по БНТ. България получи покана да организира песенния конкурс благодарение на триумфа на Крисия, Хасан и Ибрахим на конкурса в Малта през 2014 г. Надпреварата се организира от Европейския съвет за радио и телевизия (EBU).

Мотото на тазгодишното издание на „Детската Евровизия” е #discover (#откривай).

В края на годината милиони зрители от цял свят ще наблюдават впечатляващо шоу и ще имат възможността да открият България като страна на древна култура, красива природа и богата история.