На 17 септември празнуваме 14 години с добри гости и специална програма

На 17 септември празнуваме 14 години с добри гости и специална програма

Джаз ФМ ще отпразнуваме своя 14-и рожден ден в компанията на гости, с поздравите и пожеланията на слушатели и с много от най-добрата джаз, соул, фънк и блус музика, създадена през последния век. Така този специален ден ще е за нас и за вас поредният на добро усещане за живота, което през годините създаваме заедно.

Сутринта в „Джаз ден“ след 9:30 ч. Светослав Николов ще посрещне музикантите Михаил Йосифов и Вили Стоянов, които с тромпет и тромбон ще пожелаят „Честит рожден ден!“ на Джаз ФМ. Двамата музиканти ще разкажат за новите си проекти, които развиват в приобщаването към джаза на нови и нови почитатели. След тях ще гостува Мирослава Кацарова, която също често слушаме в концертните зали и която в ефира на Джаз ФМ представя предаванията за латино и вокален джаз. В „Следобедни импровизации“ Таня Иванова ще ни срещне с Теодосий Спасов, който днес бе обявен за Артист на ЮНЕСКО за мир. Миналата година той взе участие заедно с прочути полски музиканти в концерт от фестивала ни „София джаз пик“, който посветихме на Международния ден на джаза под егидата на ЮНЕСКО. Koka Mass Jazz ще дойде в студиото, за да представи новия си сингъл Do You Know That.

През целия ден ви очакваме с вашите поздрави и музикални желания по телефона на 02/9430920, на електронен адрес: [email protected], в профилите ни във фейсбук и туитър: jazzfmbg.

Джаз ФМ излъчва от 17 септември 2001 г., като премиерната дата бе избрана да съвпадне с Деня на Вяра, Надежда и Любов и празника на София. От тогава насам на честота 104 MHz, онлайн на www.jazzfm.bg, както и в кабелни мрежи в цялата страна, с удоволствие споделяме най-доброто от вековното звукозаписно наследство и най-новото от класиците и младите артисти в областта на джаз, соул, фънк и блус музиката. Всеки нов проект на български джаз артист представяме с музика и интервюта в ефир и на сайта, като така изграждаме виртуална библиотека с нови български джаз творби. В ефир и на сайта проследяваме най-важното от световните тенденции в джаза днес чрез специални срещи с най-големите имена в областта. Всяка година участваме със специални програми в Международния ден на джаза и Световния ден на радиото, които се провеждат под егидата на ЮНЕСКО. С отделен интернет канал – Jazz FM Lounge, се грижим да популяризираме съвременната танцувална джаз музика.