„Музиката е универсален език“ – Камелия Тодорова с тримесечен майсторски клас в НБУ

„Музиката е универсален език“ – Камелия Тодорова с тримесечен майсторски клас в НБУ

Всичко за майсторството във вокалното изкуство Камелия Тодорова ще предаде на своите ученици в майсторски клас в „Нов български университет“. „Музиката е универсален език“ започва на 20 юни и ще продължи до края на август. Като се започне от това как се диша и как се изнася гласът, премине се през солфеж, артистично присъствие, работа върху репертоар и се стигне до подготовката за концерт. И още – работа с микрофона и взаимодействието с корепетитор. Камелия Тодорова ще помогне на участниците да се развият като техника и да достигнат до свой стил и репертоар. Майсторският клас ще завърши с концерт. Дипломиралите се ще получат диплома.

Димитър Симеонов представя „Живея за музиката. Автобиографията на един джазмен“ в Столична библиотека съвместно с Джаз ФМ

Довечера Камелия Тодорова ще участва в премиерата на автобиографията на Димитър Симеонов „Живея за музиката“. Джаз ФМ ще подарим на Столичната библиотека екземпляр от издадената от полската звукозаписна компания „Муза“ плоча с три нейни изпълнения с оркестър „София“ на фестивала „Джаз джамборе“ във Варшава през 1980 г. И Димитър Симеонов – ръководител на състава, и Камелия Тодорова – солист, ще подпишат плочата, която ще бъде на разположение на слушателите в отдел „Изкуство“. С това започваме нов проект по обогатяване на фондовете на българските библиотеки с направени в чужбина записи на родни джаз музиканти.

На 7 юни Камелия Тодорова ще пее на „Джаз форум“ в Стара Загора, на 9 август ще се изяви на Джаз фестивала в Банско, а на 25 август с Рут Колева и Милица Гладнишка ще е на сцената на Античния театър в Пловдив.

  • Камелия Тодорова разказа подробно за това, което предстои, в интервю, което можете да чуете чрез бутона „Аудио“.