Музиканти от България, САЩ и Австрия в новото издание на Perelik World Music & Jazz Festival

Музиканти от България, САЩ и Австрия в новото издание на Perelik World Music & Jazz Festival

Вечерта в последната събота на юли на връх Перелик ни очакват Петър Салчев с проекта си WORDS, „Метаформоза“, Two Cities One World. Това е новото издание на Perelik World Music & Jazz Festival. Концертът The Sound of Silence на 29 юли е с начален час 20, а входът е свободен. Фестивала ще открие австрийската група Kids N Cats. Събитието ще се проведе под почетния патронаж на Н. Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ у нас. Джаз ФМ е медиен партньор.

Фестивалът отново ще се проведе в екозала, изградена от бали слама и покрита с навес. За да мотивират повече хора да водят здравословен живот близо до природата, през деня организаторите, заедно с партньорите от „Екстрем спорт“, ще изградят Tent City Husky. Ще се проведе работилница по разпъване на палатки, а участниците ще попълнят талон за томбола за награди, осигурени от магазина за спорт и почивка на открито.

Част от преживяването ще бъде кулинарно великолепие с изисканите ястия на шеф Huyng Soo Yim – специалист по корейска и източна кухня. Той е завършил Le Cordon Bleu в Лондон и е учил в Института за традиционна корейска храна, на чието лондонско подразделение сега е член. Шеф Hyung Soo Yim ще направи и демонстрации в ресторант „Родопчанка“ в Смолян от 24 до 28 юли.

Платена публикация