Музиканти от 10 държави излизат на „Перелик уърлд мюзик & джаз фестивал“ на 28 юли. „Виво Монтана“ свирят в студиото ни

Музиканти от 10 държави излизат на „Перелик уърлд мюзик & джаз фестивал“ на 28 юли. „Виво Монтана“ свирят в студиото ни

С изпълненията на музиканти от България, Великобритания, Италия, Австрия, Испания, Перу, Германия, Израел, Турция и Великобритания – „Перелик уърлд мюзик & джаз фестивал“ ни кани на вр. Перелик в Родопите на 28 юли. Музикалната програма започва в 20 ч., а входът, както винаги, е свободен. Фестивалът се организира и е с основен спонсор Кирил Асенов. Джаз ФМ е медиен партньор.

За 13-а година музиката ще звучи високо в планината – вр. Перелик се издига на 2147 м. В музикалната зала от дърво и слама, осветявана само от свещи, факли и огньове, публиката ще се чувства уютно с изпълненията на шест формации от цял свят.

Първият артист в афиша е Мирослава Тодорова. След това с много настроение в програмата ще се включат ретросоул музикантите от „Хети и Джазато бенд“ от Великобритания и Италия. Те ще възродят популярни хитове от недалечното минало в съвременно темпераментно звучене. Със съдействието на посолството на Република Австрия в България у нас пристига виртуозът на цигулката Тюрумтай Зарик. Неговата етно музика е обаятелна и красива, каквито са и изпълнените му с мистичност видеоклипове. „Ритмос негрос“, току-що издали дебютен албум, ще внесат радостен полъх от Латинска Америка. „Кунг фу“ с музиканти от 4 страни и с много рок в техния фънк ще разтърсят след това публиката. А накрая всички ще танцуват с изпълненията на „Виво Монтана“.

Спечелилият „България търси талант“ по bTV духов джаз оркестър звучи все по-фънки, както чухме тази седмица в ефира на Джаз ФМ. Те посвириха в студиото ни, обясниха своето развитие с непрестанни репетиции: „Постоянно имаме участия. Остава малко време за почивка, но дори и тогава репетираме много и се развиваме максимално.“ – разказват те. Момчетата преплитат в изпълненията си влияния от целите Балкани, за да се получи смесица от джаз, фънк и всички модерни стилове, съчетани с фолклорна музика и балканско звучене. „Най-добре се чувстваме, когато видим, че трудът ни е оценен от публиката и тя се радва на това, което чува. Тогава и ние сме щастливи!“ – допълват те. Интервюто с музикантите, както и техни изпълнения в студиото ни, можете да чуете чрез бутона „Аудио“. Новото видео на „Виво Монтана“ е към песента „Тръбачи“ от албума им „Меден дух“.

Благотворният „Меден дух“ на Vivo Montana

Увертюра към музикалното преживяване на вр. Перелик ще бъде красивата гледка към залеза, а ако искате да сте близко до мястото на вълшебството, ще можете да разпънете палатка в района. Организаторите са осигурили за посетителите нощувки на специални цени в хотел „Перелик палас“ в с. Стойките, което е най-близко до мястото на фестивала. От Смолян ще има автобуси, които ще извозват желаещите, като цената на билета е 3 лв. в посока. Първият автобус към върха ще бъде в късния следобед, а след края на концерта също ще има превоз. Пристигащите с личните си автомобили могат да използват голям обществен паркинг. На място ще се предлагат храна и напитки.

„Перелик уърлд мюзик & джаз фестивал“ се провежда с подкрепата на колбаси „Перелик“ („Белла България“), минерална вода „Девин“ и вина ETHNO.

  • Чрез бутона „Аудио“ можете да чуете интервюто на Светослав Николов с „Виво Монтана“, както и техните изпълнения в студиото ни.