Музикални емоции с диджея Крисчън Макбрайд, дуото Чик Къриа - Боби Макферин и романтичния Кърт Елинг

Музикални емоции с диджея Крисчън Макбрайд, дуото Чик Къриа - Боби Макферин и романтичния Кърт Елинг

Крисчън Макбрайд е един от най-добрите басисти в джаза, но от известно време той се изявява и като диджей под псевдонима DJ Brother Mister. Преди няколко дни Макбрайд публикува първото видео, документиращо част от негов сет в Бърлингтън, Върмонт. DJ Brother Mister се фокусира върху фънк и олд скуул соул музиката.

По-малко от две седмици остават до началото на европейското турне на Чик Къриа и Хърби Хенкок. Двамата велики музиканти ще изнесат първия си концерт на 4 юли в Париж. В момента Чик Къриа е на турне в Европа с друг именит свой колега - Боби Макферин. Вчера големият вокалист публикува концертна версия на пиесата на Орнет Коулман Blues Connotation. Изпълнението е от шоуто на Боби Макферин и Чик Къриа в Бърно, Чехия.

Една от пиесите в новия албум на Кърт Елинг Passion World е кавърверсия на класиката на Едит Пиаф La vie en rose. Записът е направен с участието на WDR Big Band & Funkhausorchester. Години преди да включи тази композиция в новия си проект Елинг я изпълнява по време на свои концерти. Тук ви припомняме концертна версия на La vie en rose от 2013 г., направена с квинтет по време на Джаз фестивала в Тимишоара, Румъния.

На снимката: Чик Къриа и Боби Макферин в Vienna Konzerthaus (от фейсбук профила на пианиста)