Музика, която те кара да се чувстваш добре, звучи в новия албум на Хърб Алпърт Over The Rainbow

Музика, която те кара да се чувстваш добре, звучи в новия албум на Хърб Алпърт Over The Rainbow

Големият американски тромпетист и носител на „Грами“ Хърб Алпърт се завръща с нов албум, продължавайки чрез музиката да ни показва светлата страна на живота. Over The Rainbow ще бъде на пазара на 20 септември. Дискът представлява колекция от 12 композиции, една от които - оригинална, а останалите са интерпретации на известни теми, познати на хора от всякакви възрасти. Алпърт поднася свой собствен неповторим прочит на заглавия като: Ain’t No Sunshine, Fantasy, Over The Rainbow, Copacabana, Nature Boy, Always On My Mind, What A Wonderful World и др. Както и в предишните проекти на тромпетиста, така и в този участва съпругата му - певицата Лани Хол. На своя „ангел“, както я нарича, Хърб посвещава интерпретацията на You Are So Beautiful.

„Този проект започна като всички други, които съм записвал през годините, включително и албумите с Tijuana Brass. Винаги търся да изсвиря хубави мелодии и ако песента, върху която работя в момента, е позната, се опитвам да я изпълня по начин, по който не е звучала никога преди това.“ - казва Алпърт и добавя: „Когато избирам песни, в тях търся нещо, което те кара да се чувстваш добре, научил съм се да бъда публика на своята собствена музика и да улавям онова, което поражда емоции и проговаря на хората.“

Първият сингъл от Over The Rainbow е оригиналната пиеса Skinny Dip, за чиято мелодия Алпърт казва, че е малко чудата, но забавна. Вторият сингъл е версията на Fantasy - големия хит на легендарната група Earth, Wind & Fire. „Fantasy е песен, която винаги съм харесвал. Тя е написана от Морис Уайт и Едуардо Дел Барио, а аранжиментът е на Едуардо.“ - казва тромпетистът. В публикацията може да чуете и двата сингъла.