Мултиинструменталистът Браян Кълбъртсън записва нов фънк албум Funk!

Мултиинструменталистът Браян Кълбъртсън записва нов фънк албум Funk!

След като през 2015 г. Браян Кълбъртсън отбеляза две десетилетия от началото на звукозаписната си кариера със своя първи концертен албум Live - 20th Anniversary Tour, сега музикантът работи по нов проект Funk!, чиято официална премиера очакваме през септември. В новата продукция Браян акцентира върху една от големите си страсти – фънк музиката. По време на последните си концерти той подготвя почитателите си за това, което предстои, с версии на Got To Give It Up на Марвин Гей и Play That Funky Music на „Уайлд чери“. Интерпретациите на тези класики ще бъдат включени в предстоящия проект, но в него ще преобладава основно оригиналният материал. Сред музикантите, които ще вземат участие в диска, са Ченс Хауърд (вокали, клавишни, бас), Родни Джоунс джуниър (бас, китара, вокали, барабани), Шелдън Рейнолдс (китара), Мейджър (вокали) и др.

Както и предишният студиен албум на Браян Кълбъртсън Another Long Night Out, така и новият Funk! дава възможност на почитателите на Кълбъртсън да се включат в звукозаписния процес чрез платформата за обществено финансиране на проекти Indiegogo. Кампанията ще започне в средата на месец май.

Изминаха 8 г. от издаването на проекта на Браян Кълбъртсън Bringing Back The Funk, с който той пренесе фънк атмосферата от своите концерти в студиото и така пое в друга музикална посока. За своята страст към фънка Браян сподели в интервю за Джаз ФМ от 2010 г.: „Отраснах с музиката на всички тези великолепни групи от средата и края на 70-те години. Earth, Wind & Fire е една от тях, Tower Of Power, някои от албумите на Дейвид Санборн от този период, на Маркъс Милър. Като дете слушах този тип музика. Когато направих първите си записи, бяхме прекалено фънки за движението, наречено „съвременен джаз”, така че трябваше да намеря баланса между фънки и по-фънки, но когато свирим на живо, сме наистина много фънки и това все повече и повече се отразява на моите проекти.“