Морският бриз ще освежава танцуващите на фестивала Brazzobrazzie във Варна в края на юли

Морският бриз ще освежава танцуващите на фестивала Brazzobrazzie във Варна в края на юли

Популярният софийски фестивал на духовата музика Brazzobrazzie ще има морско издание във Варна от 24 до 26 юли. Трите музикални вечери ще се състоят от по два концерта, които представят различни жанрове на музиката, изпълнена на духови инструменти. На 24 юли ще свирят младите фънк групи Funky Miracle (с обновен сет) и Southwick (с новия си проект J Dilla Tribute). Вечерта на 25 юли ще започне с посвещение на реге музиката в изпълненията на Jahmmi Youth, Sen I, Zafayah и останалите реге музиканти от Roots Rocket Band. След тях на сцената ще се качи очарователният духов оркестър на Brazz ViliDJ, който отново ще ни покаже как музиката събира общността за празник. В събота, 26 юли, ще слушаме етно музика с 13-те млади изпълнители от „Карандила джуниър”. Музикантите, на възраст от 8 до 16 години, наскоро се завърнаха от успешно турне в Словения, Австрия, Германия и Холандия и заедно със своя ръководител Ангел Тичалиев са ни подготвили специална програма. Заключителното изпълнение на Brazzobrazzie във Варна ще бъде на „Акага” с характерната за тях смесица от фънк, рок, денс, соул, реге и хип-хоп.

Лятното издание на Brazzobrazzie е от 24 до 26 юли в „Ментол бийч бар” на Централния плаж във Варна. Това издание на фестивала Brazzobrazzie е част от събитията в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г.

Билети могат да се закупят в мрежата на Ticketportal, в билетния център на НДК, на касата на Летния театър във Варна и на място в дните на фестивала.

На снимката: Brazz ViliDJ.