Много възможности за обучение в чужбина представя изложението „Световно образование“

Много възможности за обучение в чужбина представя изложението „Световно образование“

Есенното издание на изложението „Световно образование“ ни среща с представители на около 40 университета от Великобритания, 10 от България, а също и от Австрия, Гърция, Дания, Холандия, Швейцария, САЩ, Китай – общо над 70. „Интересно е, че започваме да привличаме на изложението все по-голям брой топ университети, защото българските кандидати успяват да се справят добре при приема си. Този уикенд ще бъде тук номер едно в изкуствата – университета „Фалмут“ от Англия, „Сити колидж“ – Лондон, „Кингс колидж“ – все топ колежи, където през последните години са приети много българи. За първи път ще бъдат представени толкова много университети с 3-годишни програми. Тук са и висши училища – селективни, търсещи топ студенти.“ – посочи в студиото на Джаз ФМ Ирина Христова – управител на организатора на изложението – консултантската фирма за образование в чужбина „Интеграл“.

За улеснение, за участие в „Световно образование“ е нужна предварителна регистрация, при която всеки посочва желаната специалност и вижда списък на университетите, които я предлагат. „Световно образование“ тази есен започва със срещи на 3 и 4 октомври в София (хотел „Балкан“, 10 – 17 ч.) и продължава в други градове на страната.

Презентации на „Световно образование“ в София
Събота:
Business and Engineering at the largest university in the Netherlands
/Fontys University of Applied Sciences/
Prepare for a bright future with Cambridge English
/Cambridge English Language Assessment/
Discover the Number 1 Creative Arts Univeristy in the UK and learn how to develop a winning Portfolio
/Falmouth University/
Study in the Netherlands: NHTV Breda
/NHTV Breda/
American University in Bulgaria – Your Reason to Stay!
/AUBG/
Become security aware, Study IT @Stenden
/Stenden University of Applied Sciences/
Неделя:
Money matters: scholarships, internship survival guide
/University of Bedfordshire/
Become security aware, Study IT @Stenden
/Stenden University of Applied Sciences/
How to become a Global Citizen?
/University of Westminster/
Study in the Netherlands: NHTV Breda
/NHTV Breda/
Процесът на приеми в американските колежи и университети: оценяване и селекция на кандидатите.
/Българо-американска комисия за образователен обмен Фулбрайт/

В специални акценти на изложението ще се запознаем с това как да напишем успешно мотивационно писмо, как да получим финансиране за обучение в Холандия, какви са формите на достъпно финансиране за образование в чужбина, как да кандидатстваме в Германия, Австрия, Дания и Швеция, какви са бакалавърските програми в САЩ, Канада и Великобритания, как можем да получим качествено образование на достъпна цена във Франция, как да изберем специалност за мечтаната професия, как може да ни улесни образователният консултант... На 4 октомври родителите ще получат специални съвети как да помогнат на детето си, което иска да учи в чужбина, а студент в чужбина ще разкаже от първо лице за обучението там.

„Със срещите с представители на университети и колежи от цял свят участниците ще научат какво искат да направят занапред в живота си, така че да бъдат щастливи в своята професия и да изкарват пари. За нас важното е да знаем, че младите хора са избрали това, което ще им дава радост вбъдеще.“ – каза Ирина Христова.

„Световно образование“ ще ни помогне по отношение на превода и легализацията на дипломата, студентските заеми във Великобритания, подготовката за кандидатстване, приемите, стипендиите, езиковите ваканции, подготовката за IELTS и TOEFL в България, студентските бригади.

Есенните срещи в „Световно образование“ ще продължат в Пловдив на 5 октомври (хотел „Тримонциум“, 11 – 16 ч.), в Бургас на 7 октомври (хотел „Приморец“ 11 – 16 ч.), за да завършат на 8 октомври във Варна (хотел „Галерия Графит“ 11 – 17 ч.). Предвидени са и допълнителни информационни дни за образование в чужбина: в Благоевград на 7 октомври (хотел „Моне“), във Велико Търново на 12 октомври със специалното участие на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и University of Greenwich (хотел „Премиер“), в Русе, отново със специалното участие на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и University of Greenwich, на 13 октомври (хотел „Космополитън“) и в Плевен на 14 октомври със специалното участие на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (хотел „Ростов“). Тези срещи ще се провеждат от 10 до 17 ч.

Все повече млади българи избират да получат образование в чужбина. Откакто страната ни е в Европейския съюз, всички възможности за финансиране вече са достъпни за нас, като ползваме безплатно или дотирано от държавата образование, има и много възможности за студентско кредитиране. Над 90% от българите, които следват в чужбина, се възползват от тези възможности, посочи в студиото ни Ирина Христова от „Интеграл“: „Съвременните ученици вече нямат представа за Европа като за чужбина. За тях Европа е продължение на България и те приемат, че дали ще учат тук или другаде, е въпрос на избор къде ще получат най-добрата подготовка за тяхната специалност. Те търсят уникалното – това, което ще им даде конкурентно предимство в бъдеще. Пожелавам на всички, които търсят професия, да намерят това, което ще им носи радост!“

Организатор на „Световно образование“ е консултантската фирма за образование в чужбина „Интеграл“, създадена преди 22 год. от Ирина Христова. С „Интеграл“ по цял свят пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина. Всяка образователна програма дава сериозна подготовка, както и диплома, нужна за кариерното развитие, а обучението е придружено от опознаване на нови култури. „Интеграл“ съдейства още със семинари за кариерно консултиране, езикови курсове за кандидат-студенти, курсове за успешно мотивационно писмо, консултации за кандидат-студенти.

  • Интервюто на Светослав Николов с Ирина Христова – управител на консултантската фирма за образование в чужбина „Интеграл“, можете да чуете чрез бутона „Аудио“.