Много любов и през 2018 г. с музиката по Джаз ФМ

Много любов и през 2018 г. с музиката по Джаз ФМ

С разказите на дългогодишния ръководител на Оркестър „София“ продължава поредицата ни „Джаз истории“. Още през този месец ще започнат срещите ни с ръководителя на състава Димитър Симеонов. Той ще ни разкаже и за „Джаза на оптимистите“, както и за убития в комунистически концлагер свой приятел Сашо Сладура. Ще се върнем и към трагичния декември на 1971 г., когато при самолетна катастрофа загинаха наши големи музиканти. Започнахме „Джаз истории“ в началото на миналата година, за да запазим историята на българския джаз чрез разказите на неговите създатели. Срещнахме ви с Камелия Тодорова, Живко Петров и създателя на Софийския диксиленд Стефан Славов, върнахме спомена за барабаниста Петър Славов. Споделените преживявания, изградили българската джаз музика, можете да откриете в секцията „Интервюта“ на нашия сайт. За да участвате със снимки, разкази и музика, можете да използвате имейла на предаването [email protected]. През тази година ще стартираме и специален сайт – виртуален музей на джаз музиката ни.

Продължаваме с вълнение да очакваме новите творби на българските джаз изпълнители. Очакваме с нетърпение новия албум на Mind Trips с участието на Алекс Раева, който музикантите ни обещаха за тази година. А съвсем скоро ще слушаме още изпълнения от миналогодишния концерт на Васил Петров в Зала 1 на НДК.

И тази година ще следим всичко важно, ново и интересно на световната сцена. Отново всеки ден в програмата ни ще бъдем с нова музика. Сред джаз проектите, за които от сега се говори, е албумът на Хосе Джеймс, посветен на Бил Уидърс. През тази година се навършват 80 години от рождението на звездата, който чрез своята музика направи най-важното – даде сила.

Нов албум ще ни предложи и смуут джаз изпълнителят Браян Кълбъртсън. Пилотният сингъл от поредната му танцувална продукция от утре ще е в нашата програма.

Едно от неизпълнените обещания на 2017 г. бе нов албум на Серджио Мендес. Надяваме се тази година гениалният музикант още веднъж да ни зарадва с простора на своето въображение и полета на доброто си настроение.

И през 2018 г. всеки ден в програмата ни ще бъде ден на любовта и хармонията, на откривателството и на доброто усещане за живота.

Завършваме с пожеланието на Анджелик Киджо (на снимката): „Желая ви красива година, изпълнена с ЛЮБОВ!“